Koronaslutt for Klippfiskakademiet
SLUTT: Kjøkkensjef Ole Christian Skogen to kollegaer misse jobben når Klippfiskakademiet no melder oppbod. Akademiet har marknadsført norsk sjømat gjennom kurs og undervisningopplegg.
Nytt

Koronaslutt for Klippfiskakademiet

Klippfiskakademiet blir lagt ned. Styret melder oppbod.

02.04.2020
Årleg har 5000-6000 skuleelevar vore innom Klippfiskakademiet sitt opplegg for å gjere seg kjent med norsk sjømat. Det er eitt av tilboda som forsvinn når Klippfiskakademiet legg inn årane.
Akademiet har arbeidd sidan 2011 med å marknadsføre norsk sjømat, gjennom ulike typar kurs og opplæringstiltak.
Svært synd, meiner styreleiar Paul-Gustav Remøy om nedlegginga.
- Dette har vore ein aktivitet som vi meiner har vore viktig for forståinga av norsk sjømat, seier han.

Korona var spikaren i kista

I fjor gjekk Klippfiskakademiet i minus. I januar og februar i år var lokala Klippfiskakademiet leiger i Atlanterhavsparken stengt, på grunn av ombyggingsprosjekt, slik at også 2020 starta med minus.
Godt med bestillingar framover gjorde at styret likevel var innstillt på å halde fram då Klippfiskakademiet kunne opne dørene igjen 1. mars.
- Men så kom koronaen, og det var spikaren i kista, seier Remøy.
Styret si vurdering er at selskapet er insolvent og at selskapet heller ikke vil vere omfatta av dei krisepakkane som er lagt fram for å hjelpe bedrifter gjennom koronakrisa.

Klippfiskakademiet er eigd av Stiftelsen Klippfiskakademiet.

Publisert: 02.04.2020 13:44

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:55