Kvikkas gruender i ny allianse
AVTALE: Eric Johansson i Ålesundselskapet Hauer og Finn André Fredvig-Erichsen i Molde-selskapet Fafe går i allianse og kjøper seg inn hos kvarandre.
Nytt

Kvikkas-gründer i ny allianse

Eric Johanssons transportselskap Hauer og familien Fredvig-Erichsens transportselskap Fafe går i allianse.

09.08.2019

Eric Johansson sto bak etableringen av logistikkselskapet Kvikkas sammen Ole Geir Valldal (nå Easy2You), og var største eier da aksjemajoriteten ble kjøpt av investeringsselskapet Novela i 2016.

Johansson eide Kvikkas-aksjene gjennom Erics Budservice og satset videre i transport- og logistikkbransjen etter salget.

Erics Budservice er omdøpt til Hauer underveis, har hovedkontor i Ålesund og avdelinger i Tromsø, Molde og Åndalsnes. I september 2016 kjøpte Hauer transportvirksomheten til Lars Kroken AS på Åndalsnes og døpte det om til Hauer Rauma AS. Til sammen har de to Hauer-selskapene over 95 ansatte, 75 biler og 90 millioner kroner i driftsinntekter (se tabeller, leser du på mobil finner du tabellene nederst på siden).

Kjøper hos hverandre
Nå blir Hauer-selskapene allierte med Fafe-selskapene, skriver de to selskapene i en felles pressemelding.

Det skjer ved at Fafe AS/Fredvig-Erichsen kjøper 49,9 prosent i Hauer-selskapene, mens Hauer/Eric Johansson overtar 49,9 prosent av aksjene i Fafe Trans AS.

"Vi håper gjennom dette å betjene markedet enda bedre og mer profesjonelt i forhold til blant annet digitalisering. Bransjen har også store utfordringer i forhold til både pris og sjåførmangel - og ved å danne en større sammenslutning vil vi lettere kunne styrke konkurransekraften til våre selskap.", skriver de i pressemeldingen.

Selskapene skal drive videre med samme navn og ledelse som før.

Publisert: 09.08.2019 08:56

Sist oppdatert: 21.05.2021 16:19