Helge orten loen foto marius 11
BRUDD: Også Høyre, Venstre og Krf trekker seg fra forhandlingene om lakseskatten. For stor avstand, sier stortingsrepresentant Helge Orten. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Lakseskattforlik falt i fisk

Høyre, Venstre, Krf, MDG og Frp har brutt forhandlingene.

16.05.2023

– Vi har vært tydelige på at næringen kan bidra noe mer, men at innretningen på skatten ikke er god nok og at det samlede skattetrykket er for høyt, sier Høyres finanspolitiske talsperson Helge Orten i en pressemelding tirsdag.

I følge Dagens Næringsliv foreslo regjeringspartiene å kutte grunnrenteskattet fra sitt forslag på 35 prosent til 30 prosent.

Det takket Høyre, Venstre og Krf nei til.

"Det har vært en rotete prosess fra start til slutt, hvor regjeringen har insistert på å innføre havbruksskatten med tilbakevirkende kraft og stå på en innretning vi ikke er enig i. Det er ikke rart det har vært protester langs hele kysten og i Distrikts-Norge når skatten viser seg å kanskje være fire til fem ganger høyere enn det de sa i høst. Det burde vært et tydelig signal om å restarte prosessen, undersøke flere modeller og forsøke å samle et bredt flertall bak et forslag, men regjeringspartiene har ikke vært villige til å bevege seg i stor nok grad. Vi har vært tydelige på at næringen kan bidra noe mer, men at innretningen på skatten ikke er god nok og at det samlede skattetrykket er for høyt", sier Orten i pressemeldingen.

Fra før har både Frp og MDG trukket seg fra forhandlingene.


Publisert: 16.05.2023 12:38

Sist oppdatert: 16.05.2023 12:49

Mer om