Landkraft allianse paa Eid
LANDSTRAUM: Eli Førde Aarskog, Marknadssjef for cruisekaia på Eid, skal etter planen snart kunne marknadSføre ei cruisekai med landstraumanlegg.
Nytt

Landkraft-allianse på Eid

Seawalk Nordfjord skal samarbeide med BKK og Bergen Havn-selskap.

06.02.2020
Landstrømselskapet Plug og SeaWalk Nordfjord har inngått ei intensjonavtale om å finne ein ny type landstrøm-løysning for cruiseskip, der Nordfjordeid blir først stad løysinga skal takast i bruk.
Plug er eigde 50/50 av BKK og Bergen Havn og står bak utbygginga av landstraumanlegg i Bergen, som opnar denne sommaren.
Dei landstrømanlegga som finnes i dag er bygd for faste kaier. Det nye anlegget skal brukast på den samanleggbare flytekaia som blir brukt i Nordfjordeid. Også Geiranger har ei slik kai.
- Å utvikle tilsvarande løysninger for flytande konstruksjonar som SeaWalk, synes vi er eit spennande prosjekt å gå laus på, seier Ingrid Velken, styreleiar i Plug og direktør i BKK, i ei pressemelding.
Målet er å ha anlegget i drift i 2021, i følgje Velken.

Kort veg for kabel

I fjor haust fekk dåverande Eid kommune - som no er en del av Stad kommune - ein rapport fra Sogn og Fjordane Energi som fortalde at Nordfjordeid sentrum har den straumforsyningskapasisteten som skal til.
Det er berre snakk om å grave nokre få hundre meter med kabelgrøft, i følgje ordførar Alfred Bjørlo.

Auka trafikk

SeaWalk Nordfjord er eigd av Lefdal Invest, Seawalk AS og Stad kommune, og eig og driv Seawalk-gangbruen som tek i land cruisepassasjerer på Nordfjordeid.
I startsesongen 2019 var det 20 anløp på Nordfjordeid med ca 50.000 passasjerer. I 2020 er det bestilt over 40 anløp.
Et stort antall av passasjerene kjem til p kome frå skip som er klargjort for å bruke landstrøm, i følgje pressemeldinga.

Publisert: 06.02.2020 13:38

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:52