Langsiktig loep mot Russland
SATSING: Innen russerne i 2018 er klar til å ta beslutninger om å bygge og utruste nye fiskebåter skal en gruppe nordvestlandske bedrifter ha opparbeidet seg en god posisjon i det russiske markedet, håper Rune Methi i Det norsk-russiske handelskammeret.
Nytt

Langsiktig løp mot Russland

En rekke bedrifter på Nordvestlandet har gått sammen for å sikre seg oppdrag når russerne fornyer fiskeflåten.

15.12.2016
I 2018 vil fordelingen av de russiske fiskekvotene 15 år fremover fordeles. Det vil utløse en stor fornying i den russiske fiskeflåten er Rune O. Methi i Det norsk-russiske handelskammeret overbevist om.
Anslagene for hvor mye båtbygging det kan bli snakk om varierer veldig, men Lethi peker på at snittalderen for fiskeflåten i Russland er rundt 30 år. Det blir uansett mye oppdrag å konkurrere om.

Posisjonering

Gjennom Det norsk-russiske handelskammeret har Mørenot, Optimar, Fiskerstrand Verft, Rolls-Royce Marine, Scana Propulsion, Teknotherm, Triplex og Mustad Autoline etablert et felles salgs- og markedsføringsprogram rettet mot det russiske markedet
- Vi ønsker å posisjonere oss i forkant av fornyingen av den russiske fiskeri-flåten, sier Methi.

Langsiktig arbeid

Markedsføringsarbeidet går blant annet på å være til stede på fiskerimesser, arrangerer møter og seminarer og knytte kontakt inn mot russiske myndigheter.
Prosjektet er spesielt rettet mot de viktigste fiskeri- og industrimiljøene; Murmansk, St.Petersburg, Kaliningrad, Vladivostok og Petropavlovsk.
Methi understreker at det er et langsiktig arbeid.
- Dette er industriell markedsføring. Dette handler om å bygge relasjoner. Det er ikke noe som ordner seg over natten, sier han.


Dette er industriell markedsføring. Dette handler om å bygge relasjoner. Det er ikke noe som ordner seg over natten

Publisert: 15.12.2016 06:00

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:04