Lanserte gondolsatsing til 400 millioner
FLOTT UTSIKT: Toppstasjonen som arkitektene i Snøhetta har tegnet med utsikt mot Ålesund. Om politikerne gir grønt lys, kan byggingen starte neste år.
Nytt

Lanserte gondolsatsing til 400 millioner

Om alt går som Knut Flakk ser for seg, vil bygginga av regionens største reiselivssatsing starte på Sulafjellet neste år.

Marius Rosbach
17.12.2020

Sulagondolen er et prosjekt Flakk-gruppen har jobbet med i en lengre periode. Prosjektet dreier seg om en gondolbane fra Devold-fabrikken i Langevåg til toppen av det 727 meter høye Rundehornet.   

Onsdag kunne Knut Flakk presentere planer og tegninger for politikerne i kommunestyret i Sula.

Til NETT NO forteller Flakk at de håper å kunne sette spaden i jorda allerede til neste år.

– Det foreløpige estimatet for prosjektet er på 400 millioner kroner, sier han – men ser ikke bort fra at prisen også kan bli høyere.

Det vil uansett dreie seg om det største reiselivsprosjektet i regionen. Til sammenligning kostet Loen Skylift-investeringen i Stryn drøyt 300 millioner. Gondolbanen som er under bygging i Åndalsnes, er anslått å koste rundt 150 millioner kroner.

Spektakulær toppstasjon og aktiviteter
Snøhetta er involvert som arkitekter og tegningene av den spektakulære toppstasjonen ble også presentert i onsdagens kommunestyremøte.

– Vi tror også at vi kan utvikle mye aktivitetsbaserte ting på Sulafjellet, forteller Knut Flakk.    

De ser for seg preparerte langrennsløyper utover platået og en alpintrasé ned til mellomstasjonen på gondolen. Med en stor regional befolkning og mange turister er de overbevist om at gondolen vil ha et godt markedsgrunnlag.

Mener flertallet er positive
Gondolplanene har tidligere fått blanda mottakelse, men Knut Flakk mener det store flertallet er positive.  

– Gondolen med helårsaktiviteter oppe på fjellet vil bli et attraktivt tilbud, både for befolkningen i regionen og tilreisende. Målet er å skape positive og bærekraftige opplevelser, sier han. 

NETT NO omtala nyleg utvidingane ved Hotel Union Øye som truleg vil koste kring 200 millionar kroner. Det er om lag same sum Flakk nyleg investerte i Hotel Brosundet i Ålesund.

 Les også: Flakk vil ha nytt hovudkontor her

Neste generasjon Flakk tek over

Utvidar Øye-hotell: – Planen er å redde bygda

Knut Flakk: – Verden sier faktisk «Look to Norway»

Gondolen med helårsaktiviteter oppe på fjellet vil bli et attraktivt tilbud både for befolkningen i regionen og tilreisende

Publisert: 17.12.2020 10:55

Sist oppdatert: 28.05.2021 17:10