Lausund vil selge for 275 millioner
SYKEHJEM. Steinar Lausund planlegger salg for 275 millioner kroner. Etterpå vil han satse stort på sykehjem.
Nytt

Lausund vil selge for 275 millioner

Innen neste sommer vil Steinar Lausund selge bygg og eiendom for 275 millioner kroner.

28.01.2014
- Fortjenesten har vi gode forventninger til, sier Lausund om gevinsten fra storsalget han planlegger.
De eldste eiendommene ble kjøpt for åtte år siden.
Nå er det tid for å høste. Etterpå skal han satse på noe helt nytt.
- Vi ser for oss å bygge private sykehjem, sier Lausund.

Satser på utleie

Går alt etter planen står det første sykehjemmet fra Mostein Eiendom klart til utleie innen tre-fire år.
Sykehjemmet skal bygges i egen regi, og leies ut. Lausund er sikker på at etterspørslen etter sykehjemsplassser er så stor at han skal klare å få utleid sykehjemmet uten problemer.
- Dagens eldre ønsker en annen standard enn det som det offentlige tilbyr, sier han.

Solgte på Flisnes

Den store salgsprosessen er allerede i gang.
Rundt årskiftet solgte Mostein Eiendom et boligprosjekt på Flisneset til entreprenør Roar Eikens selskap Din Bolig. Prisen var rundt 30 millioner kroner i følge partene.
Flisnesprosjektet består av byggeplaner, reguleringsplaner og grunnarbeid for tilsammen 64 boenheter, eneboliger, rekkehus og leiligheter. Byggingen og salget skal fullføres av Eikens selskap.

To tøffe år

Lausund legger ikke skjul på at salget gjorde sitt til at han kan utvikle andre prosjekter. Alternativet var å hente inn rundt ti millioner kroner i utvidet egenkapital. Nå har har frigitt midler for utvikle de prosjektene Mostein Eiendom forøvrig sitter med.
- Vi har hatt dårlige tall de siste to årene. Eiendomsutvikling tar lang tid og er steike kostnadskrevende. Nå skal vi begynne å realisere det vi har spadd ned i jorden. Og dette er betydelig, sier Lausund.

Bygger næringspark

Fra kontoret sitt i Lerstadveien i Breivika i Ålesund kan han se vestover mot rundkjøringen der han planlegger Lerstad næringspark, like ved der Ikea har planer om å bygge varehus. Planen er å selge ferdig prosjekterte næringsbygg på området, og håpet er at byggingen kommer i gang rundt årsskiftet 2014/2015.
Salg av ferdig prosjekterte prosjekter er et begrep Lausund bruker flere ganger under intervjuet med NETT NO. På sikt vil dette være en ny vei å gå, mener han. Det binder mindre kapital enn å bygge selv, og gjør det mulig å få til en raskere prosess.

Salgslisten

I tillegg til næringsparken på Lerstad står det nesten ferdigbygde boligprosjektet Slåtterøytunet i Spjelkavika på salgslisten.
Det gjør også en rekke enebolig-tomter, en prosjektert utbygging av Gullatoppen, ferdig byggede boliger i Tronstadhagen i Fremmerholen og boliger ved utstillingsplassen i Ålesund.
Tilsammen regner Lausund med å selge for 275 millioner kroner.
Eiendomsutvikling tar lang tid, og er steike kostnadskrevende

Publisert: 28.01.2014 06:48

Sist oppdatert: 09.04.2021 13:39

Mer om