Lover naeringslivet stoerre plass
MER PENGER: Ålesund, Sula og Møre og Romsdal fylkeskommune gikk i fjor inn med mer penger i The North West. Bak fra venstre; Kjetil Aarseth (Tikkio), Kine Berild Norheim (Next Digital), Anne Mette Liavåg (Ålesund kommune), Malin Gjørtz (Wille Interiør) og Ole Helge Haugen (fylkesplansjef Møre og Romsdal). Foran fra venstre Eva Vinje Aurdal (ordfører i Ålesund, daglig leder Gjermund Kvernmo Langset, styreleder Turid Humlen (Sparebank 1 Nordvest) og Kari Aina Eik (Generalsekretær Internasjonale økonomiske relasjoner i FN)
Nytt

Lover næringslivet større plass

Næringslivet skal få større plass under årets The North West-arrangement.

02.01.2020
- Vi har et større fokus på næringslivet enn vi har hatt tidligere, sier styreleder Turid Humlen i The North West. Hun ble styreleder i fjor høst.
Th North West er et offentlig eid selskap som arbeider med by- og regionutvikling, og har en årlige konferanse i Ålesund som hovedarrangement.
Årets The North West-konferanse går over tre dager, 23.-25.april, og vil blant annet legge stor vekt på FNs bærekraftmål. I fjor høst avtalte The North West et samarbeid med FNs program for bruk av teknologi for blant annet en mer miljøvennlig byutvikling, United for Smart Sustainable Cities (U4SSC).
Uten å trekke næringslivet med er de målene ikke mulig på nå, mener Humlen.

Hentet penger

The North West drives av et aksjeselskap med samme navn. I fjor måtte selskapet ha mer penger. De gamle aksjene ble nedskrevet til null og Ålesund kommune, Sula kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune gikk sent i fjor inn med tilsammen 1,5 millioner kroner for på sikre at selskapet har kapital til å fortsette. En tredjepart av beløpet var aksjekapital, resten gikk inn i et overskuddsfond som sikrer en buffer for driften, i følge Humlen.
Giske kommune var med som medeier fra starten, sammen med Ålesund, Sula og fylkeskommunen, men valgte av økonomiske årsaker ikke å bli med på kapitalutvidelsen i fjor, i følge ordfører Harry Valderhaug i Giske.
Selskapet hadde 1,9 millioner kroner i inntekter og et resultat før skatt på 2,9 millioner kroner i 2018.

God respons

Humlen sier modellen for The North West er å finansiere driften 50/50 med sponsormidler fra næringslivet og offentlige tilskudd til driften.
- Sånn som vi legger det opp skal vi skal ha et forbruk som gjenspeiler inntektene, sier hun.
Utsiktene for 2020 er gode, mener Humlen.
- Jeg er helt avslappet for inntektene i 2020. Vi har fått veldig positive meldinger fra sponsormarkedet, sier hun.

Publisert: 02.01.2020 15:53

Sist oppdatert: 08.07.2021 15:30

Mer om