Maraak Stoele gaar av
SLUTTER: Elisabeth Maråk Støle har ledet forskningselskapet Norce siden etableringen i 2018. Nå slutter hun. Tore Ulstein (innfelt) ble styreleder i fjor høst i et selskap med intern uro. 
Nytt

Maråk Støle går av

Slutter i forskningsselskapet Norce etter langvarig strid.

18.01.2021
Elisabeth Maråk Støle gikk fra lederjobben i Møreforsking i 2018 for å smelte sammen forskningselskapene Uni Research AS, CMR AS, Iris AS, Agderforskning AS og Teknova AS til ett selskap med cirka 900 ansatte og en årlig driftsinntekt på over en milliard kroner.

Norce, som det nye selskapet ble døpt, gikk i minus både i 2018 og 2019. Resultatet ble nedbemanninger, og en langvarig uro, s.
I dag ble det klart at Maråk Støle slutter som toppsjef, som er en av de første større avgjørelser Tore Ulstein er med på som styreleder.

Riktig å tre til side

- Det har vært en krevende prosess Norce har stått i. Den har også vært krevende for Elisabeth. Gitt den situasjonen vi er i nå har vi gjort en helhetsvurdering. I fellesskap har så kommet til at det er en riktig og god løsning at Elisabeth Maråk Støle trer til side, sier styreleder Tore Ulstein i Norce til Khrono.
— Jeg er stolt over å ha ledet den største fusjonen i norsk instituttsektor og fått vært del av denne flotte organisasjonen med så mange dyktige kolleger. Prosessen har vært krevende for alle, og for meg er det nå naturlig å gi stafettpinnen videre, sier Støle i en meldingen til de ansatte.
Da Tore Ulstein i fjor høst trakk seg fra den daglige driften i Ulstein Group, var det ferske styreledervervet i Norce en av oppgavene han sa han så frem til å arbeide med.
"Dei jobbar i grensesnittet mellom næringsliv og akademia med høgskular og universitet. Det er eit område eg har stor interesse i, og eg synest det var utruleg spennande å bli spurt. Etter meir enn 20 år i meir eller mindre same roller, så blir det kjekt å få eit sett med nye utfordringar", sa han til NETT NO.

Ledere sluttet

I fjor høst begynte ledere i selskapet å slutte skriver Khrono.
Da det ble vedtatt å legge om fra seks til tre avdelinger, der syv konserndirektører skulle bli tre, protesterte konsernlederne og mente seg oversett i prosessen.
Fagforeningene Econa og Forskerforbundet i Norce har laget en felles uttalelse i forbindelse med Maråk Støles avgang, skriver Khrono:
«Fagforeningene i NORCE har vært kritiske til håndteringen av mange prosesser i selskapet og vi ønsker nå tett dialog med styret og konstituert direktør om veien videre», heter det i uttalelsen fra Econa og Forskerforbundet.

Publisert: 18.01.2021 17:17

Sist oppdatert: 10.02.2021 15:12