Matfestivalen i balanse
TENKTE ALTERNATIVT: Trine Klemetsen fikk koronaepidemien i fanget i sitt andre år som leder for Matfestivalen i Ålesund og måtte finne alternative måter å arrangere på.
Nytt

Matfestivalen i balanse

Selv om koronaepidemien har krympet Matfestivalen i år ligger den an til et resultat i balanse, sier festivalsjef Trine Klemetsen.

08.09.2020
I stedet for å avlyse hele greia da koronaepidemien kom valgte Klemetsen og kollegaene bak Den norske matfestivalen i Ålesund å finne alternative arrangementer i år.
De store inntektsgivende arrangementene er borte i år, men det betyr også reduserte kostnader.
Klemetsen tok over som leder for festivalen i januar i år, og har nettopp lagt frem et 2019-regnskap som viser inntektsøkning og overskudd. (se tabell - på mobil finner du den nederst på siden).

Alternative arrangement

I år har festivalen tre ulike arrangement; tre lørdager med lokalmat-torghandelen i Korsa-tunnelen i Ålesund sentrum, et samarbeid med flere av byens restauranter som lager en egen Matfestival-meny og en serie med matttips som presenteres på sosiale medier.
-I fjor arrangerte vi en stor og fullsatt «Kulinarisk festaften» i forbindelse med festivalen. Da dette ikke er mulig i år, fikk vi idéen om å sette i gang et samarbeid for å fronte byens mange fantastiske restauranter og kjøkkener, sier leder Trine Klemetsen i en pressemelding.

Publisert: 08.09.2020 13:24

Sist oppdatert: 10.02.2021 15:02