Kåre Sindre Nyvoll og Oda Vinjevoll foto Ogne
FAIR AND SQUARE: Skipsmegler Kåre Sindre Nyvoll i Atlantic Marine mener salget av Stormfuglen skjedde til en "fair and square" pris. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Mener han gjorde sitt aller beste

Skipsmegleren mener han har gjort akkurat som han ble bedt om i striden om salget av Stormfuglen.

09.02.2023

Hva ble Kåre Sindre Nyvoll i skipsmeglerselskapet Atlantic Marine i Ålesund og fiskebåtreder Eva Toril Strand i fiskebåtrederiet Stormfuglen enige om i en telefonsamtale 14 mai 2020.

Det har partene helt ulike versjoner av, og uenigheten ble ytterligere understreket under Nyvolls partsforklaring i retten i dag.

Ifølge Nyvoll spurte Strand om han kunne hjelpe med salg av Stormfuglen med kvoter. Det kunne han.

- Vi kom inn på situasjonen at jeg holdt på med en kjøpergruppe. Vil du at jeg skal ringe Bjørn Sævik (i fiskerbåtrederiet Kings Bay i Herøy, en del av gruppen som til slutt kjøpte fartøy og kvoter, red merk), og så svarte hun: Gjør det, sa Nyvoll.

Bad om merknad
Samme dag fikk Nyvoll ifølge sin forklaring vite av Sævik at de ville by 320 millioner kroner, informerte Strand og fikk aksept på budet dagen etter.

Det gjorde at Strands advokat Ulf H. Sørdal bad om å få protokollert, at Nyvoll sa at det som ble avtalt i den første telefonsamtalen 14 mai var at han skulle ringe én og én potensiell kjøper.

I sin forklaring onsdag sa Eva Toril Strand at avtalen var at han skulle kontakte mange.

Mente han gjorde sitt beste
Nyvoll sa i retten han mener prisen som ble oppnådd for båt og kvoter, 320 millioner kroner, var "fair and square" under de rådende forhold.

Det mener han fortsatt, ifølge forklaringen.

- Med hånden på hjertet, etter rådende forhold, gjorde jeg meg mitt aller beste (for Eva Toril Strand, red merk, sa Nyvoll i sin forklaring.

- Nei, utbrøt Strand i retten.

50 millioner for lite
Eva Toril Strand og hennes søster Dagny Elisabeth Strand Bachmann i selskapet Stormfuglen Holding på Averøy solgte seg ut av fiskeri for 320 millioner kroner i 2020.

I fjor høst gikk de til erstatningssak mot Kåre Sindre Nyvoll og skipsmeglerselskapet Atlantic Marine.

De to søstrenes selskap, Stormfuglen Holding, har ikke tallfestet erstatningskravet for det de mener er dårlig rådgiving og håndtering av salget. Men innledningsforedraget til deres advokat Kenneth Steffensen kom det frem at de mener deres båt og kvoter kunne bli solgt for 50 millioner kroner mer.

Publisert: 09.02.2023 13:25

Sist oppdatert: 10.03.2023 13:15

Mer om