Mobil milliongevinst for Pritchard
GEVINST: Etter ti år kan Christian Pritchard innkassere milliongevinst på Mobitalk. Fortsette etter salget, og utvider arbeidsstokken i Ålesund.
Nytt

Mobil milliongevinst for Pritchard

Grunnlegger Christian Pritchard selger mobilselskapet Mobitalk til Christen Sveaas-dominerte Phonero. Får milliongevinst. Flere får jobb.

09.02.2016
- Etter ti år som gründer i Mobitalk følte jeg tiden var kommet for å ta selskapet inn i en ny divisjon, sier grunnlegger, aksjonær og daglig leder Christian Pritchard.
Partene har bestemt seg for å holde prisen hemmelig, men dersom Pritchards egen verdsetting av aksjene stemmer betaler Phonero godt over 20 millioner kroner for selskapet.
Gjennom Proff Invest eier Pritchard en aksjepost på 20,4 prosent i selskapet. De aksjene er verdsatt til 4,5 millioner kroner i Proff Invests regnskap, og har en kostpris på 334 566 kroner. Verdsettelsen er basert på en kapitalutvidelse i 2013, slik at det ikke er er usannsynlig at Phonero plusset på ytterligere noen millioner for å få avtalen i boks.

Reinvesterer

Pritchard sier han reinvesterer 40 prosent av salgsgevinsten i Phonero-aksjer og blir med videre i selskapet.
Phonero kjøpte i fjor konkurrenten Ventelo og varslet i Dagens Næringsliv at det var på jakt etter flere oppkjøpskandidater.
- Vårt mål er videre vekst og vi ser positivt på oppkjøp. Har vurdert mindre aktører, men har ikke blitt noe resultat av det. Har så langt ikke lykkes med ytterligere oppkjøp etter kjøpet av Ventelo, sa administrerende direktør Thore Berthelsen til Dagens Næringsliv ifjor.
Nå har Berthelsen fått napp igjen, i Ålesund.

Flere folk

Mobitalk fyller et tomrom i porteføljen til mobilselskapet Phonero, i følge Pritchard.
Nå blir han leder for kjøperens, mobilselskapet Phonero, avdeling i Ålesund. Mobitalk har ni ansatte i Ålesund og som en del av Phonero blir staben i Ålesund økt til 10-12 personer.
Forhandingene om kjøp har pågått et halvt års tid, før avtalen ble inngått i starten av februar.
Phonero vil etter oppkjøpet ha 250.000 brukere i bedriftsmarkedet og en omsetning på over 1,1 milliarder kroner. Oppkjøpet av Mobitalk utvider også Phoneros distribusjon og lokale tilstedeværelse på Vestlandet, i følge en pressemelding.
- Mobitalk satser i det samme markedet som Phonero og har opparbeidet en sterk posisjon i deres region, og da spesielt innen maritim sektor. Selskapet har idag 10.000 brukere i bedriftsmarkedet, sier Berthelsen i pressemeldingen.
Etter ti år som gründer i Mobitalk følte jeg tiden var kommet for å ta selskapet inn i en ny divisjon

Publisert: 09.02.2016 06:00

Sist oppdatert: 10.02.2021 13:52