Molde selskap fortsetter oppkjoepene
OPPKJØP: Sjømatinvestoren Broodstock Capital kjøper 80 prosent av Therma Industri.
Nytt

Molde-selskap fortsetter oppkjøpene

Sjømatinvestoren Broodstock Capital kjøper 80 prosent av Therma Industri, som har avdelingskontor i Ålesund.

21.11.2019
Therma Industri er norges ledende leverandør av kjøle- og energisystemer til industrielle formål, inkludert sjømatnæringen.
Selskapets hovedkontor ligger på Bryn i Oslo, med avdelingskontorer i Ålesund, Fauske og Tromsø. I tillegg eier selskapet Karstensen Kuldeteknikk AS i Båtsfjord (100%), Therma Industri Stavanger AS (56,5%), Therma Bergen AS (51%) og Therma Automasjon AS (51%) på Årnes i Akershus.
Molde-selskapet Broodstock Capital har en forvaltningskapital på en milliard kroner, og kjøpet av 80 prosent av Therma Industri kommer kort tid etter at Broodstock kjøpte 98 prosent av Maritech Systems med over 100 ansatte og 130 millioner i driftsinntekter.

- Økende etterspørsel

Therma Industri har, inkludert datterselskaper, rundt 70 ansatte, og omsatte i fjor for vel 200 millioner kroner.
I en pressemelding viser Broodstock-partner Håkon Aglen Fredriksen at mer sjømat gir mer kjøling.
- Det var utgangpunktet vårt for å lete etter det beste selskapet innen denne nisjen. Samtidig er dette også spot-on med tanke på vårt fokus på bærekraft.
- Etterspørselen etter mer effektive og bærekraftige energiløsninger basert på naturlige kuldemedier er økende, i industrien generelt og i sjømatsektoren spesielt. Dette innebærer et teknologiskifte som krever den spisskompetansen og lange leveranseerfaringen vi har funnet i Therma, sier Aglen Fredriksen.

40 kuldemontører

Det blir vist til at Therma-konsernet leverer industrielle varme- og kuldesystemer til matvareindustrien og andre aktører med behov for større ytelser, og i økende grad til landbasert oppdrett.
Selskapet er landsdekkende og tilbyr både anlegg, service, overhalinger, reservedeler, kurs og tilstandskontroller gjennom et sterkt ingeniørmiljø og et landsdekkende serviceapparat med omtrent 40 kuldemontører.
Broodstock Capital kjøper 80 prosent av aksjene i Therma Industri fra det privateide investeringsselskapet Eagle AS, som har kontrollert selskapet siden 1997. Partene er enige om å ikke oppgi de finansielle detaljene i transaksjonen.
Broodstock varsler flere investeringer.
– Vi kommer til å gjøre betydelige investeringer i produktutvikling samt tilrettelegge for økt deling av «best practice» mellom de ulike avdelingene og datterselskapene i konsernet.
- Vi holder også døren åpen for oppkjøp av teknologiske løsninger som kan styrke Thermas produktportefølje ytterligere. I tillegg ser vi at Thermas sterke kompetanse innen kjøle- og energisystemer har et stort internasjonalt potensial, sier Simen Landmark, partner i Broodstock Capital, i pressemeldingen.
Ferd og partnereDe største aksjonærane i Broodstock Capital er Andresenfamiliens investeringsselskap Ferd og partnerne Jan Erik Løvik, Håkon Aglen Fredriksen, Kjetil Haga og Simen L. Bjørstad.
I tillegg til Therma Industri og Martitech Systems, er selskapet medeier Åkerblå, MPI, Billund Aquaculture og NP Innovation.
Åkerblå driver med med helsekontroll av oppdrettsfisk, MPI leverer rengjøringsutstyr til oppdrettsnæringa, Billiund Aquaculture driver landbasert oppdrett i Danmark og NP Innovation lager vannfiltreringsutstyr.

Publisert: 21.11.2019 10:02

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:45