Mostein med hoeg aktivitet
REKORDHØG AKTIVITET: Steinar Lausund sa til NETT NO i desember i fjor at han ventet rekordhøg aktivitet i inneværende år.  
Nytt

Mostein med høg aktivitet

Det ble et godt år for Mostein Gruppen i fjor.

Kristin Vidhammer
31.07.2017
I fjor fikk konsernet salgsinntekter på 93 millioner kroner og et resultat før skatt å 13,5 millioner (se tabell). Store finansinntekter i 2015 gjorde at selskapet fikk et godt år også i 2015.
- Vi vil i år få vårt beste år siden Mostein startet, så mye kan jeg si. Men man må også huske på at ingenting vokser inn i himmelen, sa Steinar Lausund i desember i fjor.
Mostein Gruppen har planer om å bygge boliger i Ålesund for over en halv milliard kroner de neste tre - fire årene.
Les også:
Mostein er en av de store boligutbyggerne i Ålesund. Det var høg aktivitet i fjor og Steinar Lausund sa til NETT NO i desember at han ventet rekordhøg aktivitet i inneværende år.

Planlegger prosjekt i Eikenosvågen og på Åse

- Vi byggesøker nå 60 nye boliger i Eikenosvågen. Dette er relativt små og rimelige boliger, fra 2,2 millioner kroner og oppover, sa han.
De har også planer om å bygge 70-80 boliger på Åse og i et veldig attraktivt område.
- Vi er i sluttforhandlinger med å kjøpe areal fra en gård der. Boligene vil få en fantastisk beliggenhet, sørvendt og solrikt og med nydelig utsikt over Borgundfjorden. Det vil bli det største prosjektet vi har gjort noen gang, og vi ønsker å starte til neste høst, sa han i desember.
I tillegg skulle de starte byggingen av en 4-mannsbolig i Nybøbakken i Spjelkavik i februar og har også fire boliger i Olsvika som de skulle ferdigstille nå i vår.

Ser lyst på utsiktene

Han så på tampen av fjoråret lyst på markedet og utsiktene.
- I 2015 var det den laveste byggeaktiviteten i Ålesund på svært lenge. Ifølge boligtall var det bare oppført 175 nye boliger, og jeg mener at det er et behov for å bygge mer, sa han.
Når han har solgt to boliger, bygger han fire. Når han har solgt fire, bygger han åtte.
- Dette er er min strategi og vi prøver å ikke ta for stor risiko. Det handler også om å tenke langsiktig. Det å drive med boligutvikling er veldig krevende. Det kan ta år å få tak i tomta, og det kan ta år fra man har kjøpt tomta til prosjektet er godkjent og ferdig utviklet. I mellomtiden kan markedet ha endret seg, sa han.

Gullatoppen stort prosjekt under arbeid

Tronstadhagen i Spjelkavik er ett av prosjektene som er ferdig og levert i fjor. I tillegg har Mostein Gullatoppen i Blindheimsbreivika som er under arbeid. Det eksklusive prosjektet består av 26 tomanns-boliger og 5 eneboliger og har en utbyggingskostnad på rundt 200 millioner kroner.
- Salget går bra, det er jeg kjempefornøyd med. Vi er kommet langt, men vi vil holde på med bygging der i halvannet år til, sa Lausund.
Mostein ble etablert i 1995 og det er Mona og Steinar Lausund som eier Mostein Gruppen. De har med seg Kristine Landmark, Ole-Reinhart Pettersen Notø, Sverre Gudmundset og Harald Skulstad i styret.

Publisert: 31.07.2017 13:30

Sist oppdatert: 09.04.2021 09:20

Mer om