Mostein med rekordhoeg aktivitet
BOLIGUTVIKLING: Mostein har ifølge Steinar Lausund bygd og levert boliger for rundt 130 millioner kroner i år. - Vi vil i år få vårt beste år siden Mostein startet, så mye kan jeg si. Men man må også huske på at ingenting vokser inn i himmelen, sier han. 
Nytt

Mostein med rekordhøg aktivitet

Mostein Gruppen har planer om å bygge boliger i Ålesund for over en halv milliard kroner de neste tre - fire årene.

Kristin Vidhammer
15.12.2016
Mostein er en av de store boligutbyggerne i Ålesund. Til neste år venter Steinar Lausund rekordhøg aktivitet. Også i inneværende år har aktiviteten vært veldig høg.
- Vi byggesøker nå 60 nye boliger i Eikenosvågen. Dette er relativt små og rimelige boliger, fra 2,2 millioner kroner og oppover. Vi håper på oppstart i mai, sier han. De har også planer om å bygge 70-80 boliger på Åse og i et veldig attraktivt område.
- Vi er i sluttforhandlinger med å kjøpe areal fra en gård der. Boligene vil få en fantastisk beliggenhet, sørvendt og solrikt og med nydelig utsikt over Borgundfjorden. Det vil bli det største prosjektet vi har gjort noen gang, og vi ønsker å starte til høsten.
I tillegg skal de starte byggingen av en 4-mannsbolig i Nybøbakken i Spjelkavik i februar og har også fire boliger i Olsvika som de skal ferdigstille våren 2017.

Ser lyst på utsiktene

Han ser lyst på markedet og utsiktene.
- I fjor var det den laveste byggeaktiviteten i Ålesund på svært lenge. Ifølge boligtall var det bare oppført 175 nye boliger, og jeg mener at det er et behov for å bygge mer.
Når han har solgt to boliger, bygger han fire. Når han har solgt fire, bygger han åtte.
- Dette er er min strategi og vi prøver å ikke ta for stor risiko. Det handler også om å tenke langsiktig. Det å drive med boligutvikling er veldig krevende. Det kan ta år å få tak i tomta, og det kan ta år fra man har kjøpt tomta til prosjektet er godkjent og ferdig utviklet. I mellomtiden kan markedet ha endret seg, sier han.
Alle boligene Mostein bygger, er i funkisstil.

- 2016 det beste året så langt

Ifølge Lausund, har Mostein i inneværende år bygd og levert boliger for rundt 130 millioner kroner.
- Vi vil i år få vårt beste år siden Mostein startet, så mye kan jeg si. Men man må også huske på at ingenting vokser inn i himmelen.
I år har Mostein også fått inntektene på salget av et prosjektert næringsbygg til Olav Thon Gruppen, og der salgssummen sies å være rundt 60 millioner kroner.
Tronstadhagen i Spjelkavik er ett av prosjektene som er ferdig og levert i år. I tillegg har Mostein Gullatoppen i Blindheimsbreivika som er under arbeid. Det eksklusive prosjektet består av 26 tomanns-boliger og 5 eneboliger og har en utbyggingskostnad på rundt 200 millioner kroner.
- Salget går bra, nå har vi solgt snart halvparten. Det er jeg kjempefornøyd med. Vi er kommet langt, men vi vil holde på med bygging der i halvannet år til.

Engasjerer mange lokale håndverkere

Han merker at folk er veldig bevisst på sine valg når de skal kjøpe bolig.
- De bruker naturligvis tid. Vi er også opptatt av å gjøre det ordentlig, vi leverer ikke en enebolig med en pall utenfor døra for å si det slik.
Ifølge Lausund, har de valgt å bruke lokale håndverkere.
- Vi har satset utelukkende på å bruke sunnmøringer og ikke billig arbeidskraft. Dette gir oss kvalitet og etterrettelighet, og vi har veldig lite reklamasjoner. Vi holder ca. 40 lokale håndverkere i arbeid, i tillegg til at vi også kjøper alle andre tjenester her i Ålesund. Dette er vi stolt av, sier han.
Det er ifølge Lausund mangel på dyktige snekkere og håndverkere i Ålesund-området.
- Det er en knapp ressurs, og setter en begrensning for utbyggere. Derfor er vi også glad for at vi nylig har fått på plass en ny fireårs-avtale med snekkerfirmaet Snikkern og som vi samarbeider med. Det sikrer oss videre kontinuitet og kvalitet, sier han.

Vil holde seg til boligutvikling framover

For noen år siden hadde Mostein en strategi om å bli en tung aktør innen næringsbygg.
- Men vi har sett at boligsatsingen gir frukter, og det er det vi vil fortsette med framover. Jeg føler meg utrolig heldig som får holde på med dette. Man kommer tett inn på mennesker, og jeg kan være med på å oppfylle kjøpernes boligdrømmer, sier han.
I framtida ser Lausund for seg at også sønnen, som er utdannet ingeniør, kan jobbe i Mostein.
- Man må tenke lange linjer. Det ville vært fint om han vil jobbe i familieselskapet også, selv om jeg ikke har tenkt å pensjonere meg. Jeg holder jo på fordi jeg synes det er dritgøy.
Mostein ble etablert i 1995 og det er Mona og Steinar Lausund som eier Mostein Gruppen. De har med seg Kristine Landmark, Ole-Reinhart Pettersen Notø, Sverre Gudmundset og Harald Skulstad i styret.
Les også:
Vi har sett at boligsatsingen gir frukter, og det er det vi vil fortsette med framover

Publisert: 15.12.2016 13:29

Sist oppdatert: 09.04.2021 09:21

Mer om