Moeller inn paa Digerneset
DIGERNESET: Tesla har etablert seg på Digerneset. 
Nytt

Møller inn på Digerneset

Priser området til 700 millioner kroner. Wenaas bruker gevinsten på mer eiendom.

30.08.2019
Møller Eiendom Norge kjøper 47,5 prosent av aksjene i Digerneset Eiendom as fra Wenaas Kapital og blir partner i utviklingen av næringsområdet.
Prisingen er basert på brutto eiendomsverdi på 700 millioner kroner, i følge en pressemelding fra Møller Eiendom.

Investerer mer

Styreleder Nils Eirik Wenaas i Wenaas Kapital vil ikke si hvor stort beløp Wenaas Kapital blir sittende med etter salget, men sier pengene blir reinvestert i nye eiendomsprosjekter.
- Det er eiendom vi ønsker å satse videre på, sier Wenaas.
Foreløpig skal pengene stå i banken, mens selskapet vurderer investeringsalternativer.
Wenaas Kapital og Møller eiendom har kjent hverandre lenge, og har snakket konkret om investeringen på Digerneset i fire-fem måneder, i følge Wenaas. Han håper partnerskapet på Digerneset skal utvikle seg til et samarbeid også om andre prosjekter.

Tesla på plass

Tesla er det foreløpig siste selskapet som har etablert seg på Digerneset, der Wenaas Kapital har 400 mål næringsareal, hvorav en del fortsatt ikke er utsprengt og planert.
Digernesskiftet ligger ved E39/E136 i Skodje kommune, 15 km øst for Moa i Ålesund, ved avkjørselen mot Vatne, Tresfjord og Brattvåg. I dag er Posten Norge, Rema, Sparkjøp, Circle K (Statoil) og Maxbo på plass på området til Wenaas Kapital.
- For fem år siden, da vi sto på et fjell og pekte på stedet for Posten Norge, trodde folk vi var gal. Men det er vel ingen som ikke har tro på Digerneset nå, sa daglig leder Jan Petter Larsen i Wenaas Kapital til NETT NO i 2013. Den gang anslå NETT NO de samlede byggeplanene for området til å beløpe seg til fire milliarder kroner.

Mer bil

Utbyggerne på Digerneset vil helst ha butikker i front mot Europaveien og mer plasskrevende servicefunksjer lenger bak på området.
Nils Eirik Wenaas sier det neste som kommer trolig er en bilforhandler til, og han håper å ha på plass en avtale tidlig på høsten i år.

Byutvikling

- Ålesund trenger strategiske utviklingsområder og Digerneset med sin sentrale beliggenhet i regionen vil være en katalysator i denne prosessen. Skal man kunne få til en videre urbanisering av bynære områder i Ålesund må man ha attraktive alternativer å tilby nye og eksisterende aktører. De områdene som det flyttes fra vil kunne videreutvikles, noe som er viktig i en byutviklingsprosess, sier administrerende direktør og utflyttede ålesunder Ola T. Gjørtz i Møller Eiendom i en pressemelding.
Wenaas Kapital var først ute med å satse på Digerneset, men har senere fått følge av Oddgeir Svinø og Per Waagan i Skodje Næringspark, som har et område på 200 mål.

Bygget på konfeksjon

Wenaas Kapital er eid av søsknene Lene og Nils Eirik Wenaas, og springer ut av Wenaas-familiens konfeksjonsvirksomhet som startet i Måndalen i Rauma i 1930-årene.
Brødrene Lars og Nils Wenaas (far til Nils Eirik og Lene) bygget sammen Wenaas-bedriften til storleveandør av arbeidsklær og investerte etterhvert i eiendom. Da delte opp forretningsvirksomheten satset Nils på eiendom gjennom Wenaas Kapital, som barna i dag eier.

Publisert: 30.08.2019 14:27

Sist oppdatert: 22.06.2021 09:00