Jobbmesse illustrasjonsfoto Kristin vidhammer
SNART OMVENDT: Arkivfoto fra en av NAVs jobbmesser for arbeidssøkere på Nordvestlandet. Nå melder en økende andel bedrifter at de sliter med å tak i folk. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Nå blir det kamp om arbeidskraften

Ikke siden 2003 har det vært flere bedrifter som er på jakt etter flere folk.

24.09.2021

Norske arbeidsgivere forventer den største bemanningsøkningen på 18 år, ifølge ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer for fjerde kvartal, skriver bemanningsselskapet Manpower i en pressemeding.

Resultatene fra arbeidsmarkedsbarometeret kommer samtidig som regjeringen varsler at samfunnet langt på vei gjenåpnes fra lørdag 25. september klokken 16:00, og vi kan leve som før koronaepidemien kom.

Blant annet forsvinner regelen om å holde en meters avstand, som har lagt store begrensinger for blant annet arrangementer.

Se pressekonferansen her

Les pressemeldingen her

Største optimismen noen sinne
43 prosent av arbeidsgiverne venter å ansette flere, bare 14 prosent forventer nedbemanning.

– Vi har sett stigende optimisme de siste fem kvartalene, men bemanningsplanene som vi nå ser i fjerde kvartal, er mer optimistiske enn vi noensinne har sett. Vi merker godt hos våre kunder at konkurransen om arbeidstakerne øker. Både norske og utenlandske. Arbeidsgivere Norge rundt må tenke alternativt for å få tak i arbeidskraften de trenger, blant annet ved å sette i gang opplæringstiltak av eksisterende ansatte, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup Norge i pressemeldingen.

Raskest vekst
Etterspørselen etter ansatte i hotell- og serveringsbransjen som har vokst mest sammenlignet med forrige kvartal, en økning som trolig henge sammen med at bransjen ser slutten på koronatiltakene.


Publisert: 24.09.2021 12:28

Sist oppdatert: 24.09.2021 14:11