Stein Veland ørsta 2023 foto Ogne
ROLIG ARBEIDSMARKED: Stein Veland er direktør for NAV Møre og Romsdal. Han forteller om et rolig arbeidsmarked, med få ledige og permitteringer. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Nesten ingen permitteringer i vente

Bare 1,5 prosent av arbeidsstyrken i Møre og Romsdal er helt arbeidsledig.

30.06.2023

Arbeidsmarkedsstatistikken for juni 2023 fortelle om et arbeidsmarked med små endringer.

Nesten ingen bedrifter har varslet om kommende permitteringer, og det er heller ikkje varslet store oppbemanninger, sier NAV- direktør for Møre og Romsdal, Stein Veland, til NETT NO.

-På Nordmøre og i Romsdal er det er det omtrent ingen varsel om permitteringer, og har ikke vært det på en stund. På Sunnmøre er det veldig få, sier han.

Utfordrende å rekruttere
Bedrifter som skal rekruttere har fremdeles en utfording med å få tak i kvalifiserte folk. De som er etterspurt er ikke blant de ledig, sier Veland.

Den situasjonen bør være en fordel for to grupper, unge som er ferdig med utdanningen sin og personer som har stått utenfor arbeidslivet, mener Veland.

– I Møre og Romsdal jobber vi etter en nullvisjon for utenforskap for unge. Det store bildet vårt er at det vil være et arbeidskraftunderskudd framover om vi ikke greier å få arbeidsledige, sykemeldte eller personer som av andre grunner står utenfor, inn i arbeidslivet, sier Veland i en pressemelding.

Under landsgjennomsnittet
Ved utgangen av juni 2023 var 3674 arbeidssøkere registrert som helt eller delvis ledige, eller som deltakere i et arbeidsmarkedstiltak i Møre og Romsdal. Det utgjør 2,7 prosent av arbeidsstyrken. 1,5 prosent av arbeidsstyrken er helt ledige, 0,8 prosent delvis ledige og 0,3 prosent på tiltak.

På landsbasis er 1,7 prosent helt ledige.

I Vestland fylke er er andelen helt ledig 1,5 prosent, det samme som i Møre og Romsdal.

Publisert: 30.06.2023 11:00

Sist oppdatert: 30.06.2023 11:02

Mer om