Norgesferie gav mersmak
NORSKE KUNDER: I 2021 tror Benthe Langeland i Storfjord Hotel at driftsinntektene komme opp på 2019-nivå igjen, takket være en kombinasjon av at utlendinger kommer tilbake samtidig som flere nordmenn vil bo på hotellet.
Nytt

Norgesferie gav mersmak

Flere nordmenn planlegger norgesferie.

04.01.2021
Reiselivsbedriftene kommer til å nyte godt av pengesterke nordmenn også i 2021.
- Det at vi reiste i Norge i fjor, ser ut til å ha gitt mersmak, sier Astrid Bergmål, leder for bransje- og arbeidsgiverorganisasjonen Virke Reiseliv.
Mandag presenterte hun . Den viser at flere svarer at de planlegger å reise i Norge i år, enn tilsvarende undersøkelse foran 2020-sesongen, som ble gjort før koronaepidemien kom.

Koronaeffekt på ny

I fjor snudde den verdensomspennede koronaepidemien og tiltakene mot den, opp ned på alle planer. Nordmenn som hadde planlagt ferie i utlandet ble hjemme, og utlendinger som skulle komme på sommerferie i Norge kom ikke.
Resultatet ble blant annet at godt besøk av norske gjester, reduserte skadevirkningene for norske reiselivsbedrifter av at utlendingene uteble.
Svarene i Virkes undersøkelse tyder på at flere nordmenn kommer til å være kunder hos norske reiselivsbedrifter i år - sammenlignet med før korona - selv om reiserestriksjonene blir opphevet. Det er tilfellet for planene til og med for høstferien.

Flere nordmenn

Daglig leder Benthe Langeland ved Storfjord Hotel tror svarene i Virkes undersøkelse gir et riktig bilde. Hotellet har tradisjonelt hatt utlendinger som den største kundegruppen, men i fjor dempet økt besøk av norske kunder omsetningsnedgangen.
I år venter Langeland at driftsinntektene kommer opp på 2019-nivå, takket være en kombinasjon av at utlendinger kommer tilbake, samtidig som hotellet får flere norske gjester enn det har vært vant til.
- Vi opplever flere forespørsler fra nordmenn, sier Langeland.

Juli-boom

Richard Grov i Hotel Alexandra-konsernet i Loen økte driftsinntektene i juli i fjor, til omlag 90 millioner kroner. Det er over 30 millioner mer enn konsernet har hatt i juli de siste årene.
Han er foreløpig forsiktig med å spå hvordan 2021 blir, men norske kunder gjorde at 2020 ble langt bedre enn Grov fryktet i mars i fjor.
Alle selskapene i konsernet gikk i pluss i 2020, til tross for korona, sier han.
- Vi skal være fornøyde med det året vi har lagt bak oss, sier Grov.

Les også:


Det at vi reiste i Norge i fjor ser ut til å ha gitt mersmak

Publisert: 04.01.2021 16:58

Sist oppdatert: 10.02.2021 15:10