Novela inn i Kvikkas
SENTRAL: Ivar Nesset er daglig leder i Novela Management. Den tidligere Ship Equip-gründeren eier 50 prosent av Novela Managment, selskapet som er største aksjonær i Novela.  
Nytt

Novela inn i Kvikkas

Investeringsselskapet Novela gjør sin første investering gjennom å kjøpe 80 prosent av logistikkselskapet Kvikkas. 

Kristin Vidhammer
10.02.2016

Det er det nyopprettede selskapet Novela Logistikk AS som har kjøpt eierandelen i Kvikkas. Tidligere hovedeier, Erics Budservice AS ved Eric Johansson, vil fortsatt eie 20 prosent etter transaksjonen. Dette ifølge en pressemelding.

Kvikkas er et logistikkselskap etablert i 2005 med hovedkontor i Ålesund. Selskapet har de siste årene vokst fra å være en lokal transportbedrift til å bli en logistikkpartner med et nasjonalt nedslagsfelt.Selskapet eier kontrakter mot bedriftskunder og transporten utføres av biler eid av underleverandører på kontrakt med Kvikkas.

Aktivt investeringsselskap

Novela AS er et Ålesund basert investeringsselskap med en strategi om å investere i et fåtall selskaper på Nordvestlandet. Selskapet er en aktiv eier som jobber tett med det enkelte selskap for å skape vekst og synliggjøre verdier. Novela AS sine eiere er regionale ressurspersoner med bred kompetanse, unik erfaringsbase og et stort nettverk.

Bak den største aksjonæren Novela Management AS, står investerings- og rådgivningsselskapet Converto AS og der Frank O. Reite og Øyvind Tørlen er eiere. Tørlen og Reite eier 50 prosent av Novela Management, og de øvrige 50 prosent eies av tidligere Ship Eqip-gründer Ivar K. Nesset gjennom hans selskap In Decision.

Les også: Samler næringslivstopper bak nytt investeringsselskap

Les også: Mye lokalpatriotisme bak Novela

Vil fortsette å utvikle Kvikkas

Eric Johansson, grunder og aksjonær i Kvikkas, sier at salget til Novela Logistikk ikke medfører endringer for kunder, leverandører eller ansatte.

- Hele Kvikkas ledelsen vil jobbe videre i selskapet, og vil etter transaksjonen bli tilført nødvendige ressurser til å fortsette å utvikle selskapet videre, uttaler han i pressemeldingen.

Stig Kleive, daglig leder i Kvikkas, sier at mulighetene er store framover, og at de venter at den positive utviklingen skal fortsette.

Har vokst og inngått større kontrakter

- Kvikkas har i flere år hatt god vekst og lønnsomhet, selskapet omsatte i 2015 for ca. NOK 46 millioner. Selskapet har den siste tiden styrket organisasjonen og inngått flere større kontrakter både regionalt og nasjonalt, uttaler Kleive.

Ifølge regnskapene har selskapet økt sin omsetning jevnt og trutt, og i 2013 og 2014 lå den på henholdsvis 28 og 36 millioner kroner. Resultat før skatt lå da på 2,7 og 3,3 millioner kroner.

- Stort vekstpotensial

Lasse Viken Kjønstad, ansvarlig for investeringer i Novela AS, sier at Kvikkas er et spennende selskap med et stort vekstpotensial.

- Det er flere gode grunner til at Kvikkas er første investering for Novela AS. Selskapet leverer kvalitet, service og forutsigbarhet til en sterk og allsidig kundebase i et voksende logistikkmarked. Trender som økt internetthandel, mer hjemleveranser og flere sentrale landsdekkende avtaler medfører et økende behov for effektive og kostnadsbesparende logistikkløsninger i årene som kommer, uttaler Kjønstad.

Publisert: 10.02.2016 15:28

Sist oppdatert: 04.07.2023 18:46