Ny fart for Fuglefjellet
NYE JOBBER: Toivo Nilsen i filmprodusenten Fuglefjellet og alle hans ansatte er i full jobb etter sommerferien. Tirsdag denne uken ledet Nilsen produksjonen av The North West festivalen, som i år var et heldigitalt arrangement.
Nytt

Ny fart for Fuglefjellet

Fra midten av mars var Fuglefjellet-sjef Toivo Nilsen alene på kontoret. Nå er det full fart.

02.10.2020
Filmprodusenten Fuglefjellet lever av å lage filmer for bedrifter og fra arrangementet, og tilhører en av bransjene som ble hardest rammet da store deler av Norge ble stengt i midten av mars og de som kunne ble sendt på hjemmekontor.
- Vi merker det først og fremst på at filmprosjektet blir utsatt. Vi har mange kunder i event og turistbransjen. De er hardt rammet (av virkningen av koronaviruset, red. merk) og sier vi tør ikke bruke penger på markedsføring nå, sa Nilsen til NETT NO i mars.

To av syv på jobb

- Bare to av syv var på jobb i april, sier Nilsen om situasjonen for Fuglefjellet i vår.
Etter sommerferien er alle tilbake.
- Ut i juni begynte det å skje litt. På tampen av juni fikk jeg en masse telefoner som sa at etter sommeren da måtte vi gjøre noe, sier Nilsen.

Koronaplaner

I følge Nilsen hadde kunder brukt de første månedene av koronakrisen til å planlegge hvordan de skulle nå ut i markedet til tross for koronaepidemien og restriksjonene mot den.
Nå lages det filmer til digitiale messer og bedriftenes egne digitale arrangementer.
Denne uken var Nilsen også involvert i produksjonen av den The North West-konferansen, som i år var bare foregikk på nett, men med innlegg og diskusjoner som var spilt inn på Terminalen Scene i Ålesund.
- Mange store kunder lager film. Konsekvensen er at vi er tilbake i full drift, sier Nilsen.
Han anslår at Fuglefjellet ikke klarer å ta igjen inntektene som gikk tapt i starten av koronaepeidemine i løpet av høsten, men regne med å nå et resultat i nærheten av balanse.
- Det trodde jeg ikke på i juni, sier Nilsen.
Mange store kunder lager film. Konsekvensen er at vi er tilbake i full drift

Publisert: 02.10.2020 09:00

Sist oppdatert: 10.02.2021 15:03