Ny jobb for Maraak Stoele
NY JOBB: Eliasbeth Maråk Støle har ledet Møreforsking siden 2013. Nå blir hun sjef i Forskingselskapet SørVest.
Nytt

Ny jobb for Maråk Støle

Elisabeth Maråk Støle går fra lederjobben i Møreforsking til lederjobben i Forskningselskapet SørVest.

04.01.2018
Forskningselskapet SørVest er operativt fra og med 1. januar og er resultatet av samlingen av Uni Research AS, CMR AS, Iris AS, Agderforskning AS og Teknova AS under en paraply.
Forskningselskapet vil ha cirka 900 ansatte og en årlig driftsinntekt på over en milliard kroner.
Møreforskning sysselsetter til sammenligning rundt 50 årsverk og hadde 58 millioner kroner i driftsinntekter i 2016.

Ledes fra Bergen

Forskningsselskapet SørVest skal ledes fra Bergen og eies av Universitetet i Bergen, Stiftelsen Unifob, Universitetet i Stavanger, Stiftelsen Rogalandsforskning, Universitetet i Agder, Stiftelsen Agerforskning og eierne av Teknova AS,
– Med hennes internasjonale næringslivserfaring, herunder fra arbeid med fusjons- og integrasjonsprosesser, hennes kunnskap om UH sektoren og virkemiddelapparatet, og ikke minst hennes personlige egenskaper, mener styret hun er godt kvalifisert til oppgaven, sier styreleder Hans Olav Lindal til til nettsiden.

Økt satsing

Maråk Støle kom til jobben som leder for Møreforsking i 2013.
I et intervju med NETT NO i september i fjor vedgikk hun at hun underveis hadde vært usikker på veien videre for Møreforsking. Men etter at eierne klargjorde hvordan de fortsatt ville satse på selskapet, og selskapet økte ambisjoner og satsing mente hun Møreforsking lå an til vekst og bedre lønnsomhet, samtidig som selskapet har fått større faglig tyngde.

Sentralisering i nord og syd

Nå skal Maråk Støle lede en av de største aktørene i forskingsmarkedet, som samler det meste av oppdragsforskningskapasiseten sør for Nordvestlandt.
I nord har NTNU sin egen forskningsstiftelse, Sintef, som er i ferd med å bygge opp en større avdeling i Ålesund.
I NETT NO-intervjuet i fjor sa Maråk Støle at hun merket at konkurransen om oppdrag er blitt tøffere, men at Møreforsking ikke trengte å kaste inn håndkleet av den grunn.

Publisert: 04.01.2018 16:21

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:17