Ny vekst og loennsomheten tilbake
ÅLESUND SENTRUM: Hovedkontoret til Medi 3 flyttet fra Sundgata til Hoffmannsgården i Ålesund sentrum i 2018. Administrerende direktør Jan-Terje Teige forteller at aktiviteten nå er tilbake på normalnivå, etter at det var mindre å gjøre mens landet var koronastengt.
Nytt

Ny vekst og lønnsomheten tilbake

Rundt 150 personer var i arbeid for Medi 3 i fjor og datterselskap gjør suksess med skipssykehus.

Marius Rosbach
03.07.2020
Helsetjenesteselskapet Medi 3 kan se tilbake på et nytt år i vekst. Nå er også lønnsomheten tilbake.
Medi 3 har et personell på rundt 100 personer, og i tillegg eier de Medi 3 Ringvoll Klinikken i Oslo. Datterselskapet Shipmed i Ålesund ble skilt ut i løpet av 2019. Til sammen var det rundt 150 personer i arbeid i virksomhetene i fjor.

Koronareduksjon i mars

Administrerende direktør Jan-Terje Teige forteller at aktiviteten nå er tilbake på normalnivå, etter at det var mindre å gjøre mens landet var koronastengt.
– Til over påske var det mange som holdt seg hjemme, men vi har prøvd å holde oppe behandlingstilbudet med nødvendige smitteverntiltak. Så har det heldigvis gradvis normalisert seg, forteller han til NETT NO.
Helseleverandøren har avtaler med det offentlige, men en stor andel av de varierte tjenestene kjøpes av private.

Reell vekst på ti millioner

Omsetningen for Medi 3 var i 2019 på nivå med året i forveien – uten selskapene som ble skilt ut og avhendet i løpet av 2019.
I realiteten er inntektene på drøyt 138 millioner kroner, en vekst på ti millioner for virksomheten som nå utgjør Medi 3 AS (se tabell til høyre – under om du leser på mobil).
Lønnsomheten er tilbake på tidligere nivå med en driftsmargin på knappe fem prosent, etter at året i forveien var .
– Vi er godt fornøyd med utviklingen i 2019, etter at 2018 var et år preget av omstrukturering og flytting. Vi har et dyktig personale med dedikasjon og tradisjon for å kombinere kvalitet og god service. Det blir lagt merke til av de som bruker oss, uttaler Teige i en pressemelding om resultatet.

Suksess for skipssykehus

Shipmed som leverer skipssykehus har solid vekst på egne bein med en omsetning på 14,4 millioner. I rene tall er inntektene en tredobling av omsetningen i 2018 - men på grunn av utskillingen fra morselskapet er realiteten en økning på rundt fire millioner, ifølge Teige.

De siste årene har selskapet snudd seg mot cruisebransjen og til dette markedet.
Salgssjef Marta Hauge sa til NETT NO i fjor at det var avgjørende å sikre lønnsomhet i disse kontraktene – noe de har lykkes med. Driftsresultat endte i pluss med en knapp million.

Les også:


Jevn økning

Medi 3 har hovedkontor i Hoffmannsgården i Ålesund, og avdeling i Ulsteinvik. De leverer også mobile tjenester ute hos kunder.
Teige forteller at de opplever jevn økning på de fleste områder. For bedriftsmarkedet opplever de at lokal tilstedeværelse og medisinskfaglig profil er viktig.
– Vi har også nylig lansert konseptet «sunn organisasjon», som er spesielt rettet mot typiske kontorbedrifter med ønske om tjenester og rådgivning innen helse og arbeidsmiljø. Vi tror arbeidsgivere vil fokusere mer på dette fremover, gjerne også kombinert med helseforsikring, sier Teige.

Underskudd i Oslo

Medi3 Ringvoll Klinikken i Oslo hadde i 2019 en omsetning på 25,4 millioner kroner – en nedgang fra 2018. Driftsunderskuddet endte på 4,2 millioner kroner.
Selskapet har vært i en omstillingsprosess og tatt en del tilhørende kostnader over drift, men har nylig vunnet to offentlige anbud, opplyser Teige.

Les også:



2018-resultatet:


Vi har prøvd å holde oppe behandlingstilbudet, med nødvendige smittevernstiltak. Så har det heldigvis gradvis normalisert seg

Publisert: 03.07.2020 05:55

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:59