Nytt rekordaar for Stuen
SOLID DRIFT: Serveringsstedet som Frode Stuen og Karianne Olsen driver i Ålesund kan igjen vise til et svært godt resultat i fjor. 
Nytt

Nytt rekordår for Stuen

Sentrumskiosken med «noko attåt» i Ålesund, er fortsatt svært god butikk.

Marius Rosbach
22.06.2020

Både omsetning og resultat før skatt nådde nye høyder hos Stuen AS i fjor.

Frode Stuen er innehaver av den mer enn 60 år gamle bedriften som holder til på Skansekaia. De siste årene har Stuen hatt en omsetning på et tosifra antall millioner – og i fjor ble det ny rekord med knappe 12,9 millioner kroner (se tabell til høyre – under om du leser på mobil).

Nå på sommerstid står folk gjerne i kø for å smake på den populære softisen. Mesteparten av maten blir solgt over disk, men de har også levering til bedrifter. I tillegg serverer de potetball, kjøttkaker og torskemiddag. Ulike fiskekaker står også på menyen.

God lønnsomhet
Årsberetningen viser at lønnsomheten fortsetter å være bedre enn de fleste kan vise til i bransjen. Gjennomsnittlig driftsmargin i årene 2014-2018 har vært på nesten 16 prosent – og i 2019 endte den på 16,6 prosent.

Til sammenligning har gjennomsnittlig driftsmargin for serveringsbransjen her til lands vært under 5 prosent de siste årene, ifølge SSB-tall. For kioskvirksomhet er det hakket verre med driftsmarginer mellom 0 og 5 prosent, ifølge Samfunnsøkonomisk Analyse.

– Det er selvsagt avgjørende å ikke ha gjeld, påpekte Frode Stuen i et intervju med NETT NO i vinter.

Effektiv drift og god betjening er andre viktige årsaker til de gode resultatene mener Stuen.

Les også: Stuen er langt mer enn «bare» en kiosk

Solid egenkapital
Årsberetningen viser at Stuen fortsetter å bevilge seg utbytte. Etter fjoråret nøyer han seg med 400.000 kroner, og resten av overskuddet overføres til egenkapitalen.

Opptjent egenkapital i selskapet var 4,4 millioner kroner ved utløpet av 2019.

Stuen fortalte i vinter om planer for utbygging på vestsida mot de nye kontorbyggene. De tenker også forandre litt på lukene og bygge på lageret.

Arvelig belastet
Frode Stuen er arvelig belastet når det kommer til kioskdrift. Det var foreldrene som startet kioskdrift fra en gammel politibil. Etter at Frode tok over drifta, har de blant annet bygd på kafedelen.

Etter hvert har det også blitt et betydelig antall ansatte, selv om drifta er sesongprega. Om sommeren er det 18-19 ansatte, mens de på vinteren er 10-12 personer.

Les også: Fortsatt god butikk for Zuuma

Tar kreative grep for å holde hjula i gang

Kokk’n Roll måtte hive seg rundt og satse alternativt


Det er selvsagt avgjørende å ikke ha gjeld

Stuen AS

Årsresultat (i mill kr)

2019

2018

Driftsinntekter

12,9

12,5

Driftsresultat

2,1

2,2

Res. før skatt

2,1

2,1


Publisert: 22.06.2020 13:36

Sist oppdatert: 05.08.2021 21:48

Mer om