Naeringsforeningen starter ungdomsgruppe
GOD IDE: En egen ungdomsgruppe i regi av Næringsforeningen er en god ide mener advokatene Runar Nordby Johnsen og Birgitte Søvre Vaagen, som var gjester på et dialogmøte med H.K.H. Kronprins Haakon (i midten i bakgrunnen) i dag.
Nytt

Næringsforeningen starter ungdomsgruppe

Inspirert av Kronprinsens SIKT-konferanse vil Næringsforeningen samle unge ledere på tvers av bransjer.

24.10.2016
Kjell Sandli i Næringsforeningen lanserte ideen om å etablere en egen samlingsplass for yngre ledere på Sunnmøre, da han ønsket H.K.H. Kronprins Haakon velkommen til Næringsforeningens dialogmøte for yngre leder og talenter i lokalene til Farstad Shipping i formiddag.
Arbeidet med planleggingen av ungdomsgruppen kan være i gang i løpet av et par uker, sier Sandli.
- En god ide, sier advokatene Birgitte Søvre Vaagen og Runar Nordby Johnsen i advokatfirmaet Adviso, som var blant de inviterte deltakerne til dialogmøtet i dag.
De mener er slik gruppe i regi av Næringsforeningen vil gjøre det lettere å bygge nettverk fordi den vil være åpen for alle.

Tok meningsmåler-jobben

Kronprinsens SIKT-konferansen er nettopp rettet mot ledere og talenter mellom 20 og 40 år, og Kronprinsen tok like godt jobben med å undersøke stemningen for Sandlis forslag da han flyttet seg fra bord til bord under dialogmøtet.
- Det var bare tommel opp hele veien, sa Kronprinsen, og lanserte også et forslag om å få til en mentorordning for yngre leder i næringslivet.
Sandli mener en ungdmsgruppe vil være viktig for regionen, og lover også å ta en mentorordning opp til vurdering. (En mentorordning vil gi yngre personer en eldre og erfaren leder, gjerne utenfor bedriften, å sparre med.)
- Dette vil være de mektigste personene (i regionen, red. merk) 10-20 år, sier han.

Roste omstillingsevne

Årets SIKT-konferansen er den fjerde i rekken, og Kronprinsen roste Nordvestlandet for omstillingsevne under kriser.
- Dere er så flinke til å finne løsninger i vanskelige situasjoner, sa han. Den vurderingen er også en av grunnene til at han valgte Ålesund til konferansen i år. Han ville se bak teknologier og rette oppmerksomheten mot menneskelige ressurser, hva som driver folk til å satse og investere.
Det var bare tommel opp hele veien

Publisert: 24.10.2016 13:06

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:02