Naeringsteft semifinalistene kaaret
VIDERE: Øystein Aarsæther (t.v.) fra Bagid sammen med resten av semifinalistene i Sparebanken Møres Næringsteftkonkurranse.
Nytt

Næringsteft-semifinalistene kåret

Bagid-gründerne starter salget av sin elektroniske bagasjemerking i løpet av to-tre måneder. I dag ble de en av ti vinnere som gikk videre til semifinalen i Næringsteftkonferansen. 

13.12.2017
Øystein Aarsæther, Jan Vidar Nabalt og Øystein Tvedt har utviklet en bagajemerking som forenkler innsjekking, gjør det mulig å spore bagasjen fra mobiltelefonen og få varsling om noen forsøker å stikke av med bagasjen din.
For et par uker siden ble bagasjemerkingen testet på Gardermoen, med vellykket resultat.
Sammen med ti andre bedrifter gikk Bagid i dag videre til finalen i Næringsteft, en konkurranse startet av Sparebanken Møre for å bidra til nyskaping og vekstmuligheter for nye bedrifter og nye ideer.

Hjelp på veien

Vinneren får en million, men konkurransen er lagt opp slik at alle deltakerne har fått hjelp og innspill på veien.
50 deltagere gikk videre til første runde, der de ble med på Innovasjonsfestivalen på Åndalsnes i november og får et kurs om hvordan etablere egen bedrift med på kjøpet.
En jury har plukket ut de ti deltagerne som gikk videre til semifinalen. De får tilbud om hjelp og opplæring gjennom inkubatorvirksomheten til ÅKP i Ålesund eller Protomore i Molde, med individuelt tilrettelagt opplæring.
Her er de ti som går videre i konkurransen om en million kroner (daglig leder i parantes):

AgriMare Bio as, Ålesund

(Emma Lovise Sunde)IDE: Bærekraftig, storskala oppdrett av børstemark. Børstemarken skal videre benyttes som fôringrediens, i form av marint protein og fett, til den globale akvakulturnæringen.,

Are Pilskog, Gurskøy

(Are Pilskog)IDE: Starte ei verksomhet som skal utvikle, produsere og selge revolusjonerende nytt filmutstyr. Skape et miljø for sensorteknologi og utnytting av dette på Nordvestlandet. Pilskog er daglig leder og medeier i film- og tv-produksjonsselskapet Blåst Film.

BagID as, Ålesund/Oslo

(Jan Vidar Nalbant)IDE: En digital bagasjetag som vil erstatte dagens papirlapp man får festet på bagasjen når man reiser med innsjekket bagasje.

Fostech as, Herøy

(Håvard Notøy)IDE: Utvikle Mixed Reality løsninger som vil forbedre menneskers evne til læring. Forbedret læring betyr i denne sammenhengen å lære raskere, bedre og totalt sett få en bedre læreopplevelse.

Green Cycle as, Valderøy/Herøy

(Petter Marius Synnes, Valderøy/ Annelise Chapman, Herøy)IDE: Kommersialisering av makroalgeindustrien gjennom i første omgang dyrking og salg av butare og sukkertare.

Norwegian Centre of Maritime Communication AS, Hareid

(Idar Flø)IDE: Innsamlede ressurs- og sensordata fra fiskeflåten skal gi beslutningsstøtte for fartøy og rederi, og bli tilgjengeliggjort for forsking og bestandsestimering basert på hele økosystemet.

Myld as, Ålesund

(Bjørn Helge Lervåg)IDE: Å forenkler kommunikasjon mellom pårørende, brukere og ansatte i kommunale institusjoner, og gjør hverdagen enklere for denne målgruppen.

effe as, Molde

(Eirik Belland)IDE: En revolusjonerende støperiteknologi til den globale støperibransjen som gjør at en kan støpe større komponenter. Med denne teknologien kan kundene nå nye markeder, spare energi og redusere tungt og kostbart etterarbeid.

Poptech technologies as, Kleive

(Glendarren Stewart)IDE: Sikkerhetsprodukt som ivaretar problemet rundt brannsikkerhet på elektronisk utstyr i hjemmet.

Urban Gartneren as, Molde

(Tugushan Alp)IDE: Landbruksproduksjon innendørs, basert på led-belysning og næringsrik vanning.

Publisert: 13.12.2017 16:18

Sist oppdatert: 10.05.2024 10:18

Mer om