Over 70 medlemmer i kvinnenettverk
KONFERANSE OG NETTVERK: Fra næringslivskonferansen "Damene først" i 2015. Konferansene er også utgangspunktet for etableringen av et kvinnenettverk med samme navn. Onsdag 8. mars arrangeres konferansen for sjette gang. 
Nytt

Over 70 medlemmer i kvinnenettverk

Kvinnenettverket "Damene først" har passert 70 medlemmer etter et halvt års drift.

06.03.2017
Nettverket er ett av tiltakene i et prosjekt i regi av Næringsforeningen for Ålesundsregionen.
Målet med prosjektet er å gi kvinner i næringslivet på Nordvestlandet hjelp til å bygge nettverk, lære unge kvinner i videregående skole om hvilke tilbud og jobbmuligheter som finnes i regionen og å utvikle tiltak for å rekrutterer kvinner fra Nordvestlandet hjem etter endt utdanning utenfor regionen.
Prosjektet startet i fjor, etter at Møre og Romsdal fylkeskommune bevilget 810.000 kroner for å finansiere prosjektarbeidet.

Vokser

Så langt har antall medlemmer i nettverket passert 70, og det vokser stadig, i følge markedsansvarlig Laila Gjerdsbakk i Næringsforeningen.
Nettverket legger opp til fire samlinger i året, og satser på foredrag med faglig utbytte kombinert med tid til å omgås, utveksle erfaringer og knytte kontakter.
Gjerdsbakk sier medlemmene varierer mye i både alder og bransjebakgrunn. Målet videre er å øke rekrutteringen også utenom Ålesund.
Et tilbud rettet mot elever i videregående skole er like rundt hjørnet, og arbeidet med tiltak for å rekruttere kvinner fra Nordvestlandet hjem etter utdanning utenfor regionen er i gang.

Springer ut av konferanse

Ideen til prosjektet springer ut av konferansen "Damene først", som onsdag 8. mars arrangeres for sjette gang.
"Konferansen har gitt oss erfaringer som gjør at vi ønsker å utvikle et eget nettverk for kvinner i Ålesundregionen. Sunnmøre trenger kompetent arbeidskraft, og da er det nødvendig å få kvinner til å ønske å bo og jobbe i regionen vår. Fylket vårt trenger også å få flere kvinner inn i ledende stillinger, og der beslutninger fattes", .

Over 100 påmeldt

Damene først-konferansen i år ligger an til minst like stort besøk som i fjor. Over 100 er påmeldt like før fristen går ut, og erfaringen er at det kommer en del i siste liten.
Konferansen, som onsdag 8. mars arrangeres for sjette gang, er flyttet til Terminalen Byscene i Ålesund for å få bedre plass etter at økende oppslutning begynte å gjøre det trangt i lokalene på Hotel Waterfront.
"Entreprenørskap" er årets tema, og blant foredragsholderne er Kjersti Kleven fra Kleven-konsernet, Birgitte Linde Relling fra Rom & Tonik og personaldirektør Yvonne Fosser i Innovasjon Norge.

Publisert: 06.03.2017 11:07

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:06