Over ti nye stillingar i aar
VEKST: Offshore Simulator Centre rekrutterer for å ta unna vekst i sine etablerte marknadar, og skal rekruttere ytterlegare til satsinga på simuleringsteknologi fortel administrerande direktør Joel Mills.
Nytt

Over ti nye stillingar i år

Innan året er omme har Offshore Simulator Centre auka staben med over 10 personar.

07.05.2019
I fjor sysselsette Offshore Simulator Centre 21,5 årsverk. Ved utgangen av året skal selskapet har passert 30 med god margin.
- Vi har tilsett over sju så langt i år, og ytterlegare to er på veg, seier administrerande direktør Joel Mills.
Offshore Simulator Centre blei etablert med utgangspunkt i behover for å trene skipsmannskap på maritime operasjonar, og har utvikla seg vidare til å ta teknologien i bruk til produktutvikling.

Vekst på tradisjonelle felt

Det er for å ta unna veksten på sine tradisjonelle felt at selskapet har tilsett fleire folk i år, men i løpet av kort tid vil selskapet også rekruttere folk til arbeidet med den nye satsingsområdet, bruk av simuleringsverkty til byplanlegging.
Nye Ålesund kommune har inngått en intensjonsavtale med FN om å bygge opp eit laboritorium for simulartorbasert byplanlegging. Der skal Offshore Simulator Centre ha ei nøkkelrolle, og er kanskje på veg til å få si første internasjonale kontrakt.

Deler av bysimuleringsverksemda skal skje gjennom eit eige datterselskap, Augumentcity.

Kongsberg tok over

Med kjøpet av marinedivisjonen til Rolls-Royce tok Kongsberg Gruppen over Rolls-Royce sine aksjepost på 25 prosent i Offshore Simulator Centre.
Dei tre andre eigarane er Solstad Offshore, NTNU og Sintef Ocean, alle med 25 prosent kvar.

Publisert: 07.05.2019 10:05

Sist oppdatert: 21.03.2022 18:30

Mer om