Gullatoppenmosteinsteinar lausund montasjefot Motstein
GODT ÅR: Gullatoppen-utbyggingen (bildet) er ferdig i løpet av året. Neste store prosjekt for Mostein-konsernet er boliger for eldre på Moa, sier Steinar Lausund (innfelt). Foto: Mostein
Nytt

Planlegger rekordprosjekt på Moa

Innen to år håper Steinar Lausund i Mostein-konsernet å være i gang med sitt største prosjekt noen sinne.

12.04.2021

I syv år har han arbeidet med å utvikle en nye type boliger spesielt rettet mot en eldre målgruppe, der kjøperne også kan få servicetilbud med på kjøpet.

Innen to år er håpet å være igang med bygging av i alt 160 boliger fra 40 kvadratmeter og oppover "midt på Moa", sier Steinar Lausund. Nøyaktig hvor vil han foreløpig ikke være presis på, men sier tomt er kjøpt og at Mostein-konsernet forhandler om kjøp av tilstøtende tomter.

450 millioner
Utbyggingen er planlagt å koste 450 millioner kroner og vil blir det klart største enkeltprosjektet Mostein-konsernet har bygget.

Foreløpig holder Lausund detaljene i prosjektet tett til brystet, men går alt som han ønsker kan har presentere utbyggingsplanene i år.

Et eget selskap, Mostein Helse, er etablert for å kunne tilby tjenester til beboerne i prosjektet.

Rekordår
2020 ble et rekordår for Mostein-konsernet både i driftsinntekter og lønnsomhet.

I år regner Lausund med at Mostein-konsernet fullfører en utbygging på Gullatoppen ved Blindheim, og setter i gang en utbygging av 30 boliger i kjede i Eikenosvågen ved Blindheim.

Tidlig neste år er også målet å komme i gang med byggingen av 10.400 kvadratmeter næringbygg ved Sunnmøre Museum.

Publisert: 12.04.2021 06:00

Sist oppdatert: 11.04.2021 09:30