Pluss foer koronakrise for Choice hotellene
ALLE TILBAKE: Oppe i de tøffene tidene, kan hotelldirektør Aina Aalen Bjerkvik (innfelt) ved Quality Hotel Ålesund glede seg over at alle de ansatte er tilbake fra permitteringer. 
Nytt

Pluss før koronakrise for Choice-hotellene

Overskudd i fjor og koronakrise i år for Choice-hotellene i Ålesund. Kjedeledelsen håper aktiviteten er tilbake på før-koronanivå i 2022.

Marius Rosbach
15.10.2020

De to Choice-eide hotellene, Quality Waterfront og Quality Hotel Ålesund, gikk begge med overskudd i fjor, viser regnskapene som nå er lagt fram.


Førstnevnte økte inntektene til over 50 millioner for første gang, mens Quality-hotellet i Sorenskriver Bulls gate omsatte for nær 37 millioner kroner. Overskuddene ved utgangen av 2019 var ikke store, og viser at marginene er pressa (se tabell til høyre – under om du leser på mobil).

Håper markedet er tilbake i 2022

I år er situasjonen en helt annen, og hotellene er blant dem som er hardt ramma av følgende fra koronapandemien. Begge hotellene er datterselskaper i Petter Stordalen-eide Nordic Choice Hospitality Group.

I årsrapporten for både Quality Waterfront og Quality Hotel Ålesund (selskapene heter formelt Hotell Ålesund AS og SBG 7 Drift AS, journ. anm.) går det fram at styrene håper at omsetningen vil komme tilbake på nivåene før pandemien i 2022.

Fram til da venter de en gradvis økning av omsetningen siste halvår i 2020 og i 2021. Hotelldirektør Aina Aalen Bjerkvik ved Quality Hotel Ålesund er enig med vurderingen til eierne.

– Vi tror at det kommende året blir ganske likt 2020, hvor hvor sommersesongen domineres av norske turister, og business-trafikken preges av få ankomster og avganger med fly til Ålesund, sier hun til NETT NO.

Alle tilbake fra permitteringer

At hotellet nå har samtlige tilbake fra permitteringer, er et lyspunkt i en tøff hverdag. Hun har også sluppet å si opp ansatte, da flere har funnet seg nye jobber.

Takket være en prosjektavtale om å innkvartere ansatte fra Subsea7-basen på Vigra, har hotellet likevel klart seg.

– Vi har fortsatt den avtalen og det gjør at vi overlever, sier Aalen Bjerkvik om avtalen som NETT NO har omtalt tidligere.

Hotellet har vært nødt til å legge om drifta, slik at alle jobber med driftsrelaterte oppgaver. Det betyr blant annet at direktøren rer senger og mellomledere serverer frokost og betjener resepsjonen.

– Her må alle mann på dekk. Vi har kutta alle funksjoner som ikke er driftsrelatert, for å drive mest mulig kostnadseffektivt., forteller hun.

Konferansemarkedet svikter fortsatt

Hoteller som har drevet i konferansemarkedet er blant dem som er hardest ramma av restriksjonene som følge av pandemien. Aalen Bjerkvik anslår at nedgangen for deres del, er på drøyt 50 prosent sammenlignet med i fjor.

Hun forteller at de nå har en begrensning på arealet som gjør at de kan samle opptil 100 personer

– Men de færreste arrangementene er på det nivået. De fleste ligger på 20 til 60 personer, forteller hun.

Les også:



Mjelva:



Flakk-hotella:


Vi har kutta alle funksjoner som ikke er driftsrelatert, for å drive mest mulig kostnadseffektivt

Publisert: 15.10.2020 05:55

Sist oppdatert: 04.05.2021 10:21