Prioriterer vekst
VEKST: Jan-Tore Holen har satset på nettløsninger og spesielt mot små og mellomstore bedrifter. Trekkplasteret er gratis fakturaprogram, og målet er få brukeren til å bli å bli kunder etterhvert som betalingstjenester lanseres. Til venstre, markedssjef Dag Steinsvik.
Nytt

Prioriterer vekst

Ålesundsfirma investerer over 20 millioner i utvikling. 

20.03.2020
Conta Group prioriterer vekst i datterselskapet Conta, som driver med utvikling av faktura- og regnskapstjenester, og satser på at flere vil bruke betalingstjenestene til selskapet.
Daglig leder Jan Tore Holen i Conta Group og datterselskapet Conta, sier de i år vil investerer i overkant av 20 millioner kroner i utvikling av programvare. Selskapet prioriterer vekst i kundemassen for å utvide kundegrunnlaget for betalingstjenestene. Holen er hovedaksjonær i Conta Group.
Ideen bak Conta, hovedselskapet i Conta Group, er å tilby kundene et gratis fakturaprogram og etterhvert lansere betalingstjenester som skal gi inntekter og overskudd. I fjor lanserte Conta Group et regnskapsføringsprogram - som er en betalingstjeneste - og nye tjenester skal lanseres senere år, i følge Holen.

Minus resultat og vekst

Vekst og utvikling koster penger, og Conta har de fire siste årene gått med tilsammen 22 millioner kroner i minus før skatt, samtidig som driftsinntektene er mer enn doblet, fra 11 millioner kroner i 2015 til 28,2 millioner kroner i 2019 (se tabell).
Under Conta Group ligger også regnskapsbyråret Regnskapshjelp (se tabell).
Conta Group omfattet også et inkassoselskap. Det ble solgt i fjor og gevinsten forklarer overskuddet på 23,8 millioner kroner i fjor. Salget ble gjort av to årsaker, å rendyrke og finansiere satsingen på utviklingen i Conta, i følge Holen.

På nett

Holen startet selskapet Chimaera Regnskapshjelp i 2010, sammen med Randi Nyhaug - sin tidligere lærer fra videregående skole.

Underveis har det vært vekst og i 2016 gikk de sammen med programvareselskapet Conta til det som nå er Conta Group.

Publisert: 20.03.2020 13:24

Sist oppdatert: 10.05.2021 10:08