Nytt
Rekord for Hole Kjøtt
I mars lovet Laila Oldeide Hole at 2013-regnskapet skulle vise rekordresultat. Hun holdt ord.
10.09.2014
Butikken i Keiser Wilhelmsgate i Ålesund har aldri gjort det bedre.
Ifjor solgte Hole Kjøtt fersk kjøtt, pølser og spekemat for over 14 millioner kroner, og fikk en lønnsomhet som også mange industribedrifter ville vært godt fornøyd med (se tabell). Både driftsinntekter og resultat før skatt er ny rekord.
Hole Kjøtt flyttet fra Kongens gate til Keiser Wilhelmsgate allerede midt på 90-tallet.
Dessuten hjelper det å ha lang erfaring når du driver kjøttforretning.
Det tredje poenget for å greie seg er å ha en frittliggende butikk.
- Hvis denne type butikk skulle ligge i et kjøpesenter med de åpningstidene de har der, så ville lønnsomheten vært en helt annen, sier hun.
Snart åpner en fiskehandel i området, og Oldeide Hole håper også på et bakeri i strøket.
- Alt som har med mat å gjøre er hjertlig velkommen, man er med å dra kunder til hverandre, sier hun.
- Jeg ligger på nivå med Hole, sier han.
Dalen driver forretningen som enkeltmannsforetak, så noe innsyn i regnskapene er ikke mulig uten at Dalen åpner bøkene, og det vil han ikke.
NETT NO har tidligere skrevet om r
I tillegg til salget over disk i butikken, henter Brudevoll en god del av inntektene fra salg av firmaets pølser til dagligvarebutikker på Nordvestlandet.
Ifjor solgte Hole Kjøtt fersk kjøtt, pølser og spekemat for over 14 millioner kroner, og fikk en lønnsomhet som også mange industribedrifter ville vært godt fornøyd med (se tabell). Både driftsinntekter og resultat før skatt er ny rekord.
Førstemann
Laila Oldeide Hole, som eier forretningen sammen med sin mann Oddbjørn Hole, var blant de første som flyttet inn i området ved Kipperviktorget, området som i dag er det mest populære handelsstrøket i Ålesund sentrum utenom kjøpesentrene.Hole Kjøtt flyttet fra Kongens gate til Keiser Wilhelmsgate allerede midt på 90-tallet.
Tjener på erfaring
- Hardt arbeid, god planlegging, sier Oldeide Hole om grunnen til det gode resultatet.Dessuten hjelper det å ha lang erfaring når du driver kjøttforretning.
Det tredje poenget for å greie seg er å ha en frittliggende butikk.
- Hvis denne type butikk skulle ligge i et kjøpesenter med de åpningstidene de har der, så ville lønnsomheten vært en helt annen, sier hun.
Snart åpner en fiskehandel i området, og Oldeide Hole håper også på et bakeri i strøket.
- Alt som har med mat å gjøre er hjertlig velkommen, man er med å dra kunder til hverandre, sier hun.
Får fiskebutikk
God butikk
Også Kenneth Dalen, som holder til i Apotekergata i Ålesund, sier 2013 ble et godt år for kjøttbutikken hans.- Jeg ligger på nivå med Hole, sier han.
Dalen driver forretningen som enkeltmannsforetak, så noe innsyn i regnskapene er ikke mulig uten at Dalen åpner bøkene, og det vil han ikke.
Tjener på pølser
Også Brudevoll Kjøtt i Ulsteinvik har lykkes som frittstående kjøtthandler.NETT NO har tidligere skrevet om r
I tillegg til salget over disk i butikken, henter Brudevoll en god del av inntektene fra salg av firmaets pølser til dagligvarebutikker på Nordvestlandet.
Publisert: 10.09.2014 06:30
Sist oppdatert: 09.07.2021 09:39