Rekordutbytte i programvareselskap
REINVESTERER: Cordel Norge-eierne har drevet med svært god lønnsomhet i flere år. Etter 2016 foreslår styret et utbytte på tilsammen 20 millioner kroner. Grunnleggerne Bernt Ulstein (t.v.) og Jan Olav Sandnes (bildet) reinvesterer 15 millioner kroner hver og satser på videre vekst for selskapet.
Nytt

Rekordutbytte i programvareselskap

Cordel Norge har vært god butikk for eierne. Har gitt 60 millioner kroner i utbytte siden 2010. Eierne reinvesterer i ny vekst. 

30.03.2017
Etter 2016 foreslår styret i programvareselskapet Cordel Norge (tidligere System Konsult) et utbytte på 20 millioner kroner. Det er ny rekord for selskapet, som siden 2008 har hatt en resultatgrad på over 30 prosent hvert år. Fra og med 2012 har resultatgraden ligget over 40 prosent, og 2016 ble nok et år med glimrende økonomiske resultater (se tabell). Resultatgraden er resultatet før skatt i prosent av driftsinntektene.
Medregnet utbyttet for 2016 har selskapet betalt ut tilsammen 60 millioner kroner til eierne siden 2010.
Grunnleggerne Jan Olav Sandnes (44 prosent) og Bernt Ulstein (44 prosent) var de største eierne ved årsskiftet, mens Ole Johan Larsen (7,6 prosent), Steinar Roald ( 2,2 prosent) og Thorgeir Tommassen (2,2 prosent) eide resten. Sandnes og Ulstein eier aksjene gjennom egne holdingselskaper.

Ny vekst med svenske eiere

Cordel Norge har spesialisert seg på administrativt system for entreprenørrettet virksomhet, håndverk og faghandel.
Tidligere i vinter gikk det svenske investeringsselskapet Valedo Partners inn på eiersiden, med mål om å utvikle programvareselskapet i Ålesund til en nordisk aktør. Valedo Partners gikk samtidig også inn i forhandler- og serviceselskapet Bransjedata i Hønefoss. Bransjedata er nå slått sammen med System Konsult, under det nye navnet Cordel Norge.
Valedo Partners inngang betyr blant annet en satsing som gir flere arbeidsplasser ved hovedkontoret i Ålesund, der det i fjor var sysselsatt 21 årsverk. De første stillingene lyses ut om kort tid, i følge daglig leder Jan Olav Sandnes.

Skyter inn 15 millioner hver

Rekordutbyttet etter 2016 er en del av avtalen i forbindelse med at Valedo Partners kommer inn på eiersiden. Mer enn hele utbyttet for 2016 reinvesteres.
Ulstein og Sandnes skyter inn inn 15 millioner kroner hver i Cordel Norden og blir med videre på satsingen.
Cordel Norden eier Cordel Norge og de øvrige nasjonale driftselskapene.
Sammen med Ulstein og Sandnes går også 27 andre aksjonærer og sentrale ansatte i tidligere System Konsult og Bransjedata inn som medeiere i Cordel Norden.

Publisert: 30.03.2017 12:52

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:07