Northwind innfelt kristian steinsvik illustrasjon foto hav design 11
HAVVIND: 50 partnere står bak forskning på havvind, FoU-leder Kristian Steinsvik (innfelt) i Hav Design mener det er viktig å være med i arbeidet. Illustrasjon/foto: Northwind/Hav Design
Nytt

Samling rundt havvind

50 partnere bak Northwind. Hav Design er glade for å være en del av satsningen.

18.06.2021

- Vi har over tid posisjonert oss som leverandør av design og utstyr rettet mot skip som driv service og vedlikehold av vindturbiner. Å få være med i et stort forskningssenter for vindkraft og bidra til å utvikle framtidens havvindområde der en har samlet både store industriaktører og anerkjente forskningsinstitutt ser vi på som svært viktig og avgjørende for vår videre posisjonering inn mot fornybar energi til havs.

Det sier FoU-leder Kristian Steinsvik i HAV Design AS, i en pressemelding.

Vard og Kongsberg
Av partnerne finner man også Vard, Kongsberg og ABB.

Northwinds forskning er delt inn i fem arbeidspakker. Under generalforsamlingen presenterte lederne for hver arbeidspakke målene for de neste årene.

Forskningssenteret tar sikte på å gjøre vindkraft billigere, mer effektivt og mer bærekraftig. Et av hovedområdene er forskning innen havvind.

Sintefs senterleder og sjefsforsker, John Olav Tande, sier at den store kostnadsreduksjonen er innen rekkevidde for både bunnfast og flytende vindkraft til havs, men at disse kostnadsreduksjonene ikke kommer automatisk.

- Veien til suksess i havvind er avhengig av tre faktorer: utvikling, forskning og innovasjon. Alle tre må være til stede.

Ledes av Sintef
Northwind vil garantere fremgang på forskning- og innovasjonsfrontene. I pressemeldingen blir det opplyst at utviklingsdelen av ligningen fikk en velkomst-boost i forrige uke da Olje- og energidepartementet kunngjorde planer om å muliggjøre storskalautvikling av havvind.

Northwind samler over 50 partnere fra forskningsinstitusjoner og industri over hele verden, og ledes av forskningsinstituttet Sintef, med partnerne NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet), NINA (Norsk institutt for naturforskning), NGI (Norsk geoteknisk institutt) og UiO (Universitetet i Oslo).

Her finner du mer info om forskningssenteret: www.northwindresearch.no

Publisert: 18.06.2021 12:52

Sist oppdatert: 18.06.2021 13:53

Mer om