Selger for Stokke for tre milliarder
OPPFINNSOM: Stokke startet som en møbelbedrift, men etter suksessen med Tripp Trapp-stolen har selskapet utviklet stadig nye produkter for barn.
Nytt

Selger for Stokke for tre milliarder

Koreansk milliardær overtar Stokke.

02.02.2016
Selskapet bak den suksessrike Tripp Trapp-stolen, Stokke AS, får koreansk eier. Prisen er trolig rundt tre milliarder kroner, skriver Finansavisen.
For rundt et år siden engasjert eierne av Stokke investeringselskapet Goldmann Sachs for å finne en mulig kjøper til Stokke. Til slutt ble det den sørkoreanske milliardæren Jung-Ju Kim som fikk tilslaget.
I følge er kjøperen rangert som Koreas ellevte rikeste i 2013 av finansmagasinet .
Forbes anslo formuen til 1,6 milliarder amerikanske dollar, og Jung-Ju Kim har bygget formuen på etablering av onlinespill-selskapet Nexon.

Stokke på topp

– Han har bestemt seg for å kjøpe noen europeiske merkevarer som har stort potensial i Asia, og Stokke var faktisk øverst på hans liste. Vi synes kombinasjonen med en asiatisk aktør og bred erfaring fra online er spennende, sier styreleder Wilhelm A. Mohn til Finansavisen.
- Litt vemodig, sier storaksjonær Rune Stokke .
Men Stokke mener de har funnet en god kjøper.
– Vi har sett på hvem vi tror er best for at selskapet skal utvikle seg best mulig i framtida – både når det gjelder ressurser, risikovilje og kompetanse. Den nye kjøperen deler vår visjon om å utvikle Stokke til å bli en ledende merkevare og leverandør globalt av barneutstyr, sier han og administrerende direktør Tomas Settevik till Sunnmørsposten.
I følge Stokke skal familien bruke tid på å vurdere hvordan pengene fra salget skal brukes.

Globalt investeringselskap

Jung-Ju Kim kjøper Stokke as gjennom selskapet NXHM, som er det globale investeringselskapet til hans selskap NXC Group.
Vi er takknemlige overfor familien Stokke for privilegiet det er å få videreføre eierskapet i Stokke, etter 80 år i familiens eierskap, sier han i en pressemelding.

I mål etter nyttår

I føgle en pressemelding har Goldman Sachs International vært finansiell rådgiver, og BAHR har vært juridisk rådgiver, for Stokke i forbindelse med transaksjonen. Access Partners har vært finansiell rådgiver, og Wilkie & Farr og Schjødt har vært juridiske rådgivere, for NXMH.
Handelen skal etter planen fullføres like etter nyttår.
Ellen Hanetho, som er rådgiver for styret, vil ikke kommentere Finansavisen prisanslag eller andre forhold rundt kontrakten ut over det som er opplyst i pressemeldingen.

Publisert: 02.02.2016 13:39

Sist oppdatert: 10.02.2021 13:30