Selger til svensk investeringsfond
SALG: Teamet fra Valedo Partners og aksjonærene i System Konsult AS og Bransjedata AS skrev under salgsavtalen i lokalene til Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange i Ålesund fredag. Alle dagens aksjonærer blir med som minoritetsaksjonærer også i fortsettelsen.
Nytt

Selger til svensk investeringsfond

Utvikleren bak programvareløsningen Cordel er sammen med IT-driftsselskapet Bransjedata AS solgt til det svenske investeringsfondet Valedo Partners.

Kristin Vidhammer
07.03.2017

Grunnleggerne av System Konsult AS og Bransjedata AS selger selskapene til det svenske investeringsfondet Valedo Partners. Dette ifølge ei pressemelding.

System Konsult AS ble grunnlagt i Ålesund i 1987, og leverer programvareløsningen Cordel. Dette er et komplett administrativt system for entreprenørrettet virksomhet, håndverk og faghandel. Systemet er markedsledende i disse næringene og har flere tusen brukere.

Selskapet har i flere år hatt et nært strategisk samarbeid med Hønefoss-baserte Bransjedata AS, og fredag ble avtalene som selger begge selskapene til det svenske oppkjøpsfondet Valedo Partners III AB gjennomført i Ålesund.

Blir Cordel Norge
Bransjedata og System Konsult skal etter planen fusjoneres til Cordel Norge, hvor både dagens hovedeiere i tillegg til en rekke nøkkelansatte blir med på eiersiden også i fortsettelsen. Samtlige ansatte har fått tilbud om å bli aksjonærer i det nye selskapet.

Gründerne bak selskapene har sammen med de nye eierne fastlagt en ekspansiv vekststrategi for hele Norden.

– Vi har stor tro på Cordel-løsningen, som er den foretrukne programvaren for entreprenører, VVS-bransjen og en rekke andre næringer, sier Allan Engström i Valedo Partners i pressemeldinga.

De to selskapene har til sammen 37 ansatte, fordelt på hovedkontoret i Ålesund i tillegg til Oslo, Trondheim, Hønefoss, Bergen og Oslo.

– Cordel fyller et stort behov for en administrativ løsning som er tilpasset de faktiske behovene i disse næringene. I tillegg har markedsapparatet i selskapene en unik kontaktflate mot entreprenørrettede virksomheter i hele Norge. Dette gir et solid fundament for å lansere Cordel også i Sverige og Danmark, sier Engström.

- Naturlig å ta virksomheten et skritt videre
Grunnleggerne av System Konsult, Jan Olav Sandnes og Bernt Ulstein, sier at tiden var inne for å ta virksomheten ett skritt videre.

– Valedo Partners gir oss en meget konkurransedyktig plattform for videre satsing og produktutvikling, sier Bernt Ulstein i pressemeldinga.

– Utviklinga av Cordel skal i fortsettelsen også skje fra hovedkontoret i Ålesund, hvor vi har bygget opp et sterkt fagmiljø. I tillegg drar vi nytte av de positive synergiene med det solide salgs- og supportapparatet til Bransjedata, som vi har hatt et nært strategisk samarbeid med, sier Sandnes.

Utviklinga av Cordel skal i fortsettelsen også skje fra hovedkontoret i Ålesund, hvor vi har bygget opp et sterkt fagmiljø

Publisert: 07.03.2017 12:00

Sist oppdatert: 18.11.2021 10:29