Ser etter flere partnere
KAPITALUTVIDELSE: I vår fekk Jan Tore Holen inn ny kapital til Conta Group, tidlig neste år er målet å hente inn mellom 20 og 50 millioner kroner til Conta Groups eierselskap.
Nytt

Ser etter flere partnere

Jan Tore Holen vil hente inn mellom 20 og 50 millioner kroner til selskapet som eier Conta Gruppen.

26.11.2020

Conta Gruppen utvikler og driver nettbaserte faktura- og regnskapstjenester. Det har driftsinntekter på omlag 50 millioner kroner i år og over 100.000 firmaer som brukere. Selskapet har mellom 65 og 70 ansatte og har hovedkontor i Ålesund.

Forretningsmodellen er å vokse ved å tilby enkle gratistjenester og satse på at brukerne blir betalende kunder.


Must med på laget

I vår fikk medgründer Jan Tore Holen finansmannen Erik Musts selskap Must Invest med på laget. Must gikk inn med lån på tilsammen 20 millioner kroner i Conta Group, et lån som skal gjøres om til egenkaptial.

Med lånekonverteringen og Conta Group-aksje som er kjøpt i ettertid vil Must Invest eie 13,8 prosent i Conta Group.

Reduserer gjeld

Kapitalinnhentingen i denne omgang, som Holen satser på å ha fullført i løpet av 1. kvartal 2021, gjøres til selskapet Chimaera Gruppen. Jan Tore Holen eier gjennom to holdingselskapet i dag 91 prosent av Chimaera Gruppen, som i sin tur eier 75 prosent av aksjene i i Conta Group.

Etterhvert som Conta Group har vokst har Holen kjøpt seg opp til en økende eierandel, delvis finansiert med gjeld. Sammen med kapitalutvidelsen på 25-50 millioner kroner skal Holen også selge seg ned i Chimaera Gruppen, og pengene som kommer inn skal delvis brukes til å redusere gjelden.

Målet er få inn en, eller noen få medeiere i Chimaera Gruppen.

Holen sier han ikke vil spekulere i hva kapitalutvidelsen/nedsalget kommer til å verdsette Conta Group til, men at planen er at han fortsatt skal være dominerende eier med minst to tredjedeler av aksjene i Chimaera Gruppen.

Læreren på laget

Sammen med sin tidligere økonomilærer fra Spjelkavik Videregående skole, Randi Nyhaug, etablerte Holen selskapet Chimaera Regnskapshjelp i 2010, som var starten på det som er blitt Conta Group i dag.


I 2015 ble selskapet medeier i programvareselskapet Conta og i 2015 ble Conta Group etablert.


Publisert: 26.11.2020 08:54

Sist oppdatert: 15.03.2021 08:58