Sigrid har tjent millioner foer debutalbumet
GODT ÅR: Sigrid Solbaak Raabe fra Ålesund har gjort det svært godt med musikken og ble nylig den første norske kvinnelige artisten på albumlista i Storbritannia. 
Nytt

Sigrid har tjent millioner – før debutalbumet

Ålesund-artisten kunne bevilge seg millionutbytte allerede i andre driftsår. Og mindre blir det trolig ikke framover.

Marius Rosbach
09.07.2019

Artisten Sigrid Solbaak Raabe hadde et kanonår kunstnerisk i fjor – og det gjenspeiler seg i regnskapet for selskapet hennes Sala Music.

22-åringen har sikret seg millioninntekter fra musikken allerede før hun ga ut debutalbumet «Sucker Punch». Låtene hennes har slått an over hele verden og hun slapp en rekke singler i årene 2017 og 2018, i tillegg til EP-en «Don’t Kill My Vibe».

Da debutalbumet ble sluppet i mars, gikk det kort tid før Sigrid ble den første norske kvinnelige artisten som kom inn på den britiske albumlista

Doblet inntektene i fjor
Inntektene i fjor ble mer enn doblet til 16,2 millioner kroner. Etter at kostnadene var trukket fra, ble det et driftsresultat på 3,6 millioner kroner og et resultat før skatt på det samme.

Kanonresultatet gjorde at Sigrid tok ut et utbytte på 2,9 millioner kroner. I tillegg fikk daglig leder, som er artisten selv, «lønnsforhøyelse» og fikk en årslønn på 448.000 kroner. Styrehonorar på drøyt 150.000 ble det også rom for.

Inntektene stammer i hovedsak fra forskudd fra plateselskap, publishingselskap og andre rettighetshavere, i tillegg til konserter og sponsorer, ifølge årsberetningen.

«Familiebedrift»
Sala Music ble startet opp i 2016 og er oppført med artisten som daglig leder. Pappa Håkon Raabe er styreleder, mens mamma Anette Sølberg Solbakk og advokaten Pedro Fasting er styremedlemmer.

Sigrid Solbakk Raabe vokste opp i Ålesund og er søster til musiker og låtskriver Tellef Raabe.

I det første året etter at selskapet startet opp, kunne Sigrid bokføre 7,2 millioner kroner i inntekter. Driftsresultat og overskudd før skatt ble på en knapp million i 2017. Samme år ble det utbetalt lønn til daglig leder på 350.000 kroner.

Selskapet har postadresse på Giske hos holdningselskapet til Momentium-gründerne Lars Berg og Ante Giskeødegård

Publisert: 09.07.2019 14:34

Sist oppdatert: 21.09.2021 11:26