Sigrid  foto tore Sætre (CC BY-SA 4.0)
KRITIKK: Sigrid og managementselskapet får kritikk for dårlige lønnsforhold fra tidligere bandmedlem, Martin Vinje, som spilte keyboard for artisten.
Nytt

Sigrid vil rydde opp etter lønnskritikk

Tidligere bandleder forteller om dårlig betaling og manglende kontrakter. Sigrids selskap tar selvkritikk for ikke å ha reagert før.

Marius Rosbach
27.10.2019

Selskapet til ålesundartisten Sigrid Solbakk Raabe vil ta grep og rydde opp i arbeidsforholdene for bandmusikerne. Utspillet kommer i en pressemelding etter at artisten og managementet får kritikk fra Sigrids tidligere bandleder i Klassekampen.

Artisten har hatt stor suksess det siste året og selskapet hennes har håvet inn millioninntekter. Samtidig har bandmedlemmene fått betalt ned til 3000 kroner per konsert i byer som Berlin, Paris og New York. Det er godt under anbefalte minstesatser fra fagforbundet Creos, skriver avisa.

– Behov for profesjonalisering
I pressemeldingen sendt ut etter artikkelen ble publisert, lover Sala Music - artistens eget selskap - å rydde opp.

– Sala Music er opptatt av ryddige vilkår for våre dyktige musikere. Uten musikerne ville vi aldri vært der vi er i dag. Vi er takknemlige for den innsatsen de legger ned hver eneste dag. Vi erkjenner imidlertid at det er behov for profesjonalisering av lønns- og kontraktsforholdene for våre musikere, og tar selvkritikk på at dette ikke har skjedd tidligere, utaler styreleder Håkon Raabe i Sala Music.

Selskapet påpeker at musikerne til Sigrid i dag har bedre betalt og at de er i forhandlinger med bandmedlemmene for å oppjustere satsene.

Uten kontrakt og lav betaling
Martin Vinje som spilte i bandet til Sigrid fra 2016 til juni i år, er kritisk til hvordan managementselskapet Made management og Sala Music behandlet musikerne i denne perioden.

Til Klassekampen forteller han om uforutsigbare og lange arbeidsdager – ofte til svært lav betaling. De jobbet uten arbeidskontrakt og det var vanskelig å få bedre betalt, ifølge Vinje.

– Made hyrer unge folk som ikke vet hvordan bransjen fungerer, og overbeviser dem om at de behandler dem rettferdig. Det stemmer ikke, sier han til avisa.

Forklares med lav inntjening
Sigrid-manager Geir Luedy forklarer de lave honorarene med at inntjeningen er svært lav for ferske artister, mens Håkon Raabe – Sigrids far – skriver til avisen at satsene har økt i takt med bedre inntjening.

I pressemeldingen påpeker Sala Music at musikerne har jobbet på frilanskontrakter med fortløpende fakturering, som er vanlig i bransjen – men at de jobber med å få på plass slike avtaler i kontraktsform.

Les også: Sigrid har tjent millioner – før debutalbumet

Sigrid skal løfte Devolds nyeste kleskonsept


Vi erkjenner (...) at det er behov for profesjonalisering av lønns- og kontraktsforholdene for våre musikere

Publisert: 27.10.2019 21:45

Sist oppdatert: 21.09.2021 11:27