Skal loefte Stranda hotellet
SATSAR: Ina Eldøy er tilbake som hotellsjef, denne gangen ved Stranda hotel. Ho mener at hotellet og Stranda har store utviklingsmuligheter.
Nytt

Skal løfte Stranda-hotellet

Hun har ledet tre Radisson-hotell i Stavanger. Nå skal Ina Eldøy løfte Stranda hotell.

30.01.2020
- Dette blir utrolig spennende. Stranda med hotellet har enorme muligheter, sier Ina Eldøy, nyansatt daglig leder i Stranda hotell.
Ho kaller seg selv samskaper og sunnmøring, og flyttet hjem til Ålesund sist høst etter å ha hatt en omfattende karriere. Blant annet har Eldøy vært ansvarlig for Avinors merkevarebygging, jobbet som høyskolelektor og vært kommersiell direktør for Stavanger lufthavn, Sola.
Med leilighet både i Ålesund og Stranda, var valget enkelt da eierne av Stranda-hotellet spurte om ho ville bli daglig leder.
- Eierne har satset rundt 30 millioner på hotellet, og nå skal det både drives lønnsomt og i tillegg skape tilbud som kan løfte både hotellet og Stranda som reisemål, sier Eldøy.

Lokale eiere

Bak Stranda hotell står de lokale investorene Frode Håkon Kjølås, Kjetil Nordang, Per Magne Grøndahl og Bjarte Tunold sammen med Stig Jarle Rødseth.
Hotelldrifta har gått med tap i flere år, senest i 2018 da det ble et resultat før skatt på minus 1,4 millioner kroner av en omsetning på 24,8 millioner.
Men nå er 40 av de 62 rommene pusset opp, og de resterende skal også få en ekstra finpuss.
- Det er ingen grunn til at ikke Stranda hotell etter hvert skal nevnes i samme sammenheng som Hotel Alexandra i Loen og Union Hotel i Geiranger.

Les også:



"Et lite sted i verdensklasse"

Eldøy sier at hotellet selvfølgelig vil fokusere mye på ski og bo om vinteren, men at det også skal utvikles flere nye sommertilbud.
- Vi leder pilotprosjektet «Smaken av Sunnmøre» som består av et nettverk av bedrifter som sammen byr på unike opplevelser i regionen vår, året rundt. Det er ingen grunn til at Stranda og omegn ikke skal bli «et lite sted i verdensklasse».
Flere av aktørene bak Stranda hotell er inne i Strandafjellet skisenter, satser på fjordcruise i selskapet Cruise Service og har også planer om bygging av cruiseskai på Stranda.
Ina Eldøy er involvert i flere av prosjektene.
- Dette er patrioter som er villige til å satse for å utvikle regionen. Men det er viktig å få de ulike delene til å spille sammen med hverandre, sier Eldøy.

Spennende Flakk-planer

Ho synes det er spennende at Flakk-gruppen også har planer om å bygge hotell like ved skitrekket på Strandafjellet.
- Vi har allerede hatt kontakt med Knut Flakk. Det er viktig å tenke samskaping, der vi i fellesskap kan utvikle et bedre tilbud til det glede for alle de som oppsøker regionen. Det skaper trygghet og lønnsomhet for alle.
Eldøy sier at som daglig leder vil hun ha en pådriverrolle i utviklingen.
- Dette er et hotell der man kan fiske laks rett fra hotellhagen. Mulighetene er mange, men da må de ulike produktene utvikles og foredles, slik at gjestene vet hva de får og lar seg begeistre av mangfoldet av tilbud og opplevelser.
- Her skal vi utvikle gode tilbud og opplevelser, som gjør at gjestene får en merverdi, og kommer tilbake - mange ganger.

Les også:




Det er ingen grunn til at Stranda og omegn ikke skal bli «et lite sted i verdensklasse»

Publisert: 30.01.2020 05:56

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:51