Skipstunnel entreprenoer kan vere klar i 2021
KAN STARTE: Prosjektleiar Terje Andreassen for Stad skipstunnel i Kystverket kan starte arbeidet med å kjøpe grunn og anbodskonkurransen om kven som får bygge Stad skipstunnel.
Nytt

Skipstunnel-entreprenør kan vere klar i 2021

Med 75 millionar kroner til oppstartmidlar startar Kystverket arbeidet med å kjøpe opp grunn og plukke ut kven som skal bygge sjølve tunnelen.

02.12.2020
Ein anbodsprosess tek vanlegvis seks til ni månadar, seier prosjektleiar Terje Andreassen for Stad skipstunnel i Kystverket. Budsjettforliket mellom regjeringspartia og Frp inneber mellom anna ei løyving på 75 millionar kroner i såkalla oppstartmidlar til Stad skipstunnel.

Kystverket har fått gjennomført takstar og er klart til å byrje forhandlingar med grunneigarane om kjøp av grunn til tunnelinntaka og vegar i samband med tunnelen, seier Andreassen.

Betale entreprenørar

Straks Kystverket får klarsignal kan det og gå ut og invitere til ein anbodsprosess for å avgjere kven som skal stå for bygginga av skiptunnelen. Anbodsprosessen blir ein såkalla konkurranseprega dialog, ifølgje Andreassen.
Det betyr at det først blir ein runde, der Kystverket får inn tilbod og plukkar ut fem-seks entreprenørar som får vere med vidare og utarbeide sine endlege tilbod - før Kystverket vel ein vinnar. . Det er ein omfattande planleggingsarbeid, som Kystverket skal betale for.

Publisert: 02.12.2020 09:47

Sist oppdatert: 10.02.2021 15:07