Eva Toril Strand Kåre Sindre Nyvoll foto Ogne Øyehaug
FORKLARTE SEG: I dag forklarte pensjonert fiskebåtreder Eva Toril Strand seg i erstatningssaken mot skipsmegler Kåre Sindre Nyvoll. I morgen skal Nyvoll (i bakgrunnen, lengst til høyre) avlegge sin forklaring. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

- Skulle gå bredest mulig ut

Pensjonert fiskebåtreder ga sin forklaring i striden om salget av fiskebåten Stormfuglen.

08.02.2023

Pensjonert fiskebåtreder Eva Toril Strand mener skipsmegler Kåre Sindre Nyvoll skulle kontakte så mange som mulig før salget av fiskebåten Stormfuglen og de tilhørende kvotene.

- Mandatet var å gå bredest mulig ut. Kontakt flest mulig. Brukt telefonen, svarte Eva Toril Strand da hennes advokat under hennes partsforklaring spurte henne ut om hva som var mandatet da Nyvoll i skipsmeglerselskapet Atlantic Marine fikk salgsoppdraget i mai 2020.

Prisen ble 320 millioner kroner, men i innledningsforedraget sa Strands advokat at de mener Strand og hennes søster og medeier kunne fått 50 millioner kroner mer, og krever erstatning fra Nyvoll og Atlantic Marine.

På spørsmål fra Nyvoll og Atlantic Marines advokat bekreftet Strand også hun hadde bedt om at konfidensialitet i salgsprosessen.

Kontrakten om salg ble signert sommeren 2020, men oppgjøret ble først endelig avtalt om høsten i forbindelse med at salget ble gjennomført som et salg av aksjeselskap i stedet for et salg av båt og kvoter direkte.

Dalende tillit
Da kontrakten ble signert hadde Strand tillit til Nyvolls forklaringer om pris og muligheter i markedet, en tillit som avtok i etterkant.

Strand mener Nyvoll løste megleroppdraget på en måte som ikke gav den prisen som var mulig å oppnå i markedet ved å bare kontakte en gruppe fiskebåtredere i Herøy - som kjøpte båt og kvoter.

Først betalte hun bare halvparten av honoraret på 3,2 millioner kroner Nyvoll mener de ble enige om.

Tvisten endte til slutt med at Strand og selskapet Stormfuglen Holding fremmet et erstatningskrav i september i fjor, som ble møtt med et motkrav i slutten av oktober 2022. Det er de kravene som behandles i retten denne uken.

Flere vitner i morgen
Onsdag har partenes advokater holdt sine innledningsforedrag og Eva Toril Strand hold sin partsforklaring.

Torsdag starter Kåre Sindre Nyvoll sin partsforklaring, før resten av dagen går med til vitneforklaring.

Ut fra innledningsforedrag og sluttinnlegg fra Nyvolls advokater, er det klart at han har ein helt annen versjon av hva som er avtalt og gjort enn Strand.

Publisert: 08.02.2023 16:16

Sist oppdatert: 10.03.2023 13:14

Mer om