Espen Remme
MISFORNØYD: Espen Remme i NHO Møre og Romsdal er mener utdanningssystemet ikke utdanner folk til de jobbene næringslivet tilbyr.
Nytt

Sliter med kompetanse-rekruttering

63 prosent av bedriftene i Møre og Romsdal har vanske med å få tak i folk med rett kompetanse.

11.03.2021

I NHOs ferske kompetansebarometer svarer 63 prosent av de spurte bedriftene i Møre og Romsdal at de har vansker med å få tak i arbeidstakere med rett kompetanse, skriver NHO i en pressemelding.

Bare i Finnmark og Troms (region Arktic) er det marginalt større prosent av bedrifter med rekrutteringsvansker enn i Møre og Romsdal.

Størst er behovet for personer med fagbrev innen teknologi- og industrifag, elektro- og datateknologi. Bedriftene melder også om et stort udekket behov for ingeniører, ifølge pressemeldingen.

- Dette kan tyde på at utdanningssystemet som ikke leverer godt nok den kompetansen arbeidslivet trenger. NHO har klare forventninger til at utdanningssystemet kan levere den kompetansen som etterspørres, sier regiondirektør Espen Remme i NHO Møre og Romsdal, i pressemeldingen.

NHOs kompetansebarometer er en årlig kartlegging av kompetansebehov i NHOs medlemsbedrifter (NHOs medlemsmasse dekker ca. 20 prosent av de sysselsatte i Norge.).

Den ble gjennomført av NIFU oktober og november 2020 og 5547 bedrifter i Norge har svart,som gir en svarproset på 28%.

Last ned
Bare i Finnmark og Troms har bedriftene større vansker med å rekrutterer kompetent arbeidskraft enn i Møre og Romsdal. Tabell : NHO

Publisert: 11.03.2021 19:45

Sist oppdatert: 25.03.2021 14:15