Lene Trude Solheim foto Næringsforeningen
ETABLERT: Rekrutteringsarrangement Talent Sunnmøre startet sin tredje sesong til høsten og daglig leder Lene Trude Solheim forteller at de fleste plassene er opptatt, fem måneder før deltagerne skal ha sin første samling.
Nytt

Snart fullt på Talent Sunnmøre

Rekordtidlig påmelding til rekrutteringsarrangement.

24.03.2023

Bare få uker etter at Næringsforeningen Ålesundregionen inviterte til et nytt Talent Sunnmøre er 23 av 25 plasser i rekrutteringsprogramment bestilt og opptatt.

Når Talent Sunnmøre starter sin tredje sesong i slutten av august er det tredje gang programmet blir arrangert.

Dagig leder Lene Trude Solheim i Næringsforeningen Ålesundregionen håpet på minst 10 deltakere i første sesong. Det ble 23. I 2022/2023-sesongen var 25 med, som er taket for hvor mange som får blir med.

Mentorer
Deltakerne møtes på samlinger, og jobber med oppgaver mellom samlingene. Med i programmet er også erfarne ledere som stiller som mentorer for Talent Sunnmøre-deltagerne.

NTNU har ansvaret for det faglige opplegget. Samarbeidspartnere er også Teft-lab på NTNU, Sparebanken Møre, MMC First Process, Adviso og Møre og Romsdal fylkeskommune.

Det er bedriftene selv som avgjør hvem som får være med. Temaene for samlingene varierer fra innsikt i lederrollen, lederutvikling og kommunikasjon, til innsikt i næringsstruktur, innovasjonsarbeid, digitalisering og bærekraftperspektiv.

Nye og gamle
Mange deltagere i den kommende sesongen kommer fra bedrifter som allerede har hatt deltagere i programmet, samtidig som det også kommer til nye.

I tillegg til å gi deltageren faglig påfyll og ny kunnskap er ett av målene med programmet å gjøre deltageren kjent med bredden i næringslivet på Nordvestlandet.

Publisert: 24.03.2023 11:44

Sist oppdatert: 24.03.2023 11:45

Mer om