Sperre og Grung skifter beite
FRA SANDS TIL KVALE: Sandspartnerne Monica Gjerde Sperre og Henrik Grung for partnere i Kvale Advokatfirma. Her er de vertskap i Sands årlige sommerfest, på taket av kontorbygget på Skansekaia i Ålesund.
Nytt

Sperre og Grung skifter beite

Kvale Advokatfirma etablerer seg i Ålesund. Monica Gjerde Sperre og Henrik Grung melder overgang fra Sands.

27.01.2020
Rekrutteringen av Sperre og Grung er bare begynnelsen. Målet er å bygge opp et Ålesundskontor med 8-10 forretningsadvokater så raskt som mulig, sier styreleder og partner Marius L. Andresen i Kvale Advokatfirma til NETT NO.
Gjerde Sperres spesialfelt er arbeidsrett og skipsarbeidsrett, Grungs rådgivning til selskaper i forbindelse, transaksjoner, fusjoner og fisjoner, begge innenfor fiskeri- og havbruksnæringene.
- Gjennom å etablere virksomhet i Ålesund, satser vi også offensivt på kystregionen mot industrien og det aktive næringslivet på Vestlandet, sier Andresen i en pressemelding.
Kvale oppretter eget kontor i Ålesund for å kunne bistå vitale kystnæringer innen fiskeri og havbruk, verftsindustri, M&A (sammenslåinger og oppkjøp, red. merk) og skipsarbeidsrett, heter det i pressemeldingen.
Sands har 10 advokater og advokatfullmektiger i Ålesund, i tillegg til Gjerde Sperre og Grung.

Henter fra Sands

Sammen med Gjerde Sperre og Grung i Ålesund går seks andre partnerer i advokatfirmaet Sands over til Kvale Advokatfirma.
Etter overgangen består selskapet av 42 partnere og til sammen 110 ansatte.
I tillegg til Sands avdeling i Ålesund har også advokatfirmaet Schjødt avdeling i Ålesund. Nå kommer et tredje nasjonalt advokatfirma til byen.

Sterk vekst

Da NETT NO i 2014 første gang skrev om veksten i antall forretningsadvokater i Ålesund, i 2014 var antallet cirka 20.

En ny opptelling i 2019 endte med rundt 40.

Om ikke konkurrentene nedbemanner betyr Kvale Advoktatfirmas Ålesundsetablering av antallet forretningsadvokater i Ålesund vil passere 50.
I tillegg til de nasjonale selskapene er det tre lokalt eide selskaper som satser tungt på forretningsjus. Adviso Advokatfirma er et rendyrket forretningsadvokatselskap, mens både Øverbø Gjørtz og Judicia har advokater som først og fremst jobber med forretningsjus.

Publisert: 27.01.2020 21:05

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:51