Rørstadmarka skule foto Spilka Building solutions 6a38c95946c6aa04e339d3a880e06ce3
FØRSTE OPPDRAG: Fasadeløsning til Rørstadmarka Skule i Sula i 2022 er det første oppdraget Spilka Building Solutions har vunnet. Foto: Spilka Building Solutions.
Nytt

Spilka Building Solutions-sjef slutter

Lars Erik Vinje har ledet selskapet siden starten i 2021.

11.12.2023

Spilka Building Solutions er et datterselskap av Spilka Industri, som har utviklet og lager et system for festing av fasadeplater.

Systemet ble utviklet for å gi Spilka Industri et nytt ben å stå på etter at konkurransen i vindusbeslag-markedet ble tøffere. Da fasasdeløysingen ble lansert i 2021 sa Spilka Industri-sjef Terje Bøe at han ventet at driftsinntektene ville passere 100 millioner kroner innen kort tid.

Nå må han finne en ny sjef for datterselskapet:

- Lars Erik Vinje har ledet Spilka Building Solutions i en oppstartsfase frem til et nasjonalt kjent selskap i byggebransjen. Selskapet går nå inn i en ny fase der kommersielle mål settes høyere på agendaen. Jeg er svært glad for at Lars Erik blir med videre i utviklingen av Spilka Building Solutions fra en styreposisjon, og ser frem til å samarbeide videre med han der. Vi har så vidt kommet i gang med søk etter ny daglig leder, men vi registrerer at stillingen får betydelig positiv oppmerksomhet. Jeg er trygg på at vi skal finne en god kandidat som kan ta Spilka Building Solutions videre til neste fase i Norge og Europa, sier Bøe i en pressemelding.

Har ny jobb
Lars Erik Vinje kom til Spilka Building Solutions 1. mars 2021, fra stillingan som daglig leder i Vestlandshus.

Tilsammen har han arbeidet 20 års i bygningsbransjen.

Han begynner i sin nye jobb 1. mars neste år. Før dei ansatte på Vinjes nye arbeidsplass er informert ønsker han ikke å opplyse stilling eller arbeidsgiver og sier bar at han fortsatt skal vær på Sunnmøre.

Vinje skal fortsatt være knyttet til Spilka Building Solutions også etter jobbskiftet, som medlem i styret.

Styreleiar i Framtidslaben
Vinje er også styreleide i Framtidslaben, og skal fortsett i det vervet.

Framtidslaben vedtok tidlegere i år å omorganiserer seg til en foreining, med betalende medlemmer i stedet for å være en del av virksomheten til Ålesund kommune - med private bedrifter som samarbeidspartnere.

Omorganiseringen vil gi bedriftene som er med mer å si over hva Framtidslaben skal drive med, men gjør samtidig Framtidslaben mer avhengig av å lykkes i å rekruttere betalende medlemmer i næringslivet.

Spilka Building Solutions as
Tal i mill. kroner20222021
Driftsinntekt8,81,7
Driftsresultat-6,1-2,8
Resultat før skatt-6,1-2,8

Publisert: 11.12.2023 09:49

Sist oppdatert: 11.12.2023 09:55