Starter investeringsfond paa Nordvestlandet
FOND: Gå alt etter planen får Nordvestlandet er investeringsfond med en kapital på 200-300 millioner kroner i løpet av 2018. Fondet skal investere i bedrifter som vil vokse etter å har kommet over den første kneika, i følge Christer Valderhaug i Converto. 
Nytt

Starter investeringsfond på Nordvestlandet

Novela vurderer å etablere et investeringsfond på inntil 300 millioner kroner rettet mot mindre vekstbedrifter på Nordvestlandet.

08.03.2018
Oppskriften i investeringselskapet Novela - som ble etablert med 21 lokale eiere i 2015 - er å sette sammen en gruppe investorer for hvert enkelt selskap det skal investeres i. Hvem som er med avgjøres blant annet av kapital- og kompetansebehov.
Nå vil aktørene bak Novela etablere et investeringfond i tillegg.

Poenget er å styrke oppmerksomheten på investeringer i mindre selskap, samtidig som større investeringer skal gjennomføres som før.

Tidligere inne

Mens de første investeringene til Novela har fokusert på mellomstore vekstselskap og restruktureringssituasjoner er planen at det nye investeringsfondet skal gå inn i selskaper i en tidligere fase i livssyklusen. De vil være over selve oppstartfasen og være etablerte, men står gjerne foran en vekst og bransjekonsolidering.
Fondet skal fokusere på å investere i partnerskap med gründere og bidra med kompetanse og nettverk mot videre vekst. Typisk selskap fondet skal investere i har driftsinntekter på 5-25 millioner kroner, og driver innen marine og maritime næringer på Nordvestlandet.
- Novela ser spennende muligheter og behov for kapitaltilgang for tidligefaseselskaper i vår region, sier Christer Valderhaug i Converto.

Klart i år

Valderhaug fortalte om planene på "Founders Lunch" på NMK i går og sier til NETT NO at Novela vil åpne for deltakelse fra investorer og kapitalmiljøer utenfor Novela-medeierne.
Målet et å reise inntil 300 millioner kroner i komittert kapital fra lokale investorer og ha etablert fondet i løpet av 2018. Ved å samarbeide med statlige investeringsfond kan investert kapital økes ytterligere i den enkelte investering. Arbeidet med å etablere fondet ledes av Lasse Viken Kjønstad som er daglig leder i Converto-eide Novela Management.
Converto/Novela ser behovet for kapitaltilgang for tidligefaseselskaper i vår region

Publisert: 08.03.2018 06:00

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:19