Sterk vekst for Anda Olsen
VEKST: Anda-Olsen snudde en nedadgående trend i fjor og startet 2019 med ytterligere vekst. Selskapet har spisset satsingen, sier administrerende direktør Jon Kjærstad.
Nytt

Sterk vekst for Anda-Olsen

Så langt i år har Anda-Olsen hatt 50 prosent høyere ordreinngang enn på samme tid i fjor.

18.03.2020
- Vi har hatt en stigende trend på ordreinngang og ordrereserve de to siste årene, sier administrerende direktør Jon Kjærstad i Anda-Olsen.
Den famileide, 61 år gamle Ålesundsbedriften med 23 ansatte har spesialisert seg på å levere løsninger for sikker strømforsyning. Svikter den vanlige strømkilden er det backup-systemet UPS (avbruddsfri strømforsyning, uninterruptible power supply på engelsk) og batteriløsingen fra Anda Olsen som slår inn og sikrere kontinuerlig strømforsyning, inntil et eventuelt nødaggregat kommer i gang eller den vanlige strømforsyningen kommer tilbake.
Det maritime markedet er det viktigste, men selskapet satser også i oppdretts- og infrastrukturmarkedet med ulike løsninger, i tillegg til distribusjon og netthandel av standardprodukter.

Spisset satsing

Etter fire år på rad med fallende driftsinntekter økte Anda-Olsen driftsinntektene og lønnsomheten i 2019 (se tabell), selv om selskapet har konsentrert seg om kjernevirksomheten og skilt ut en del av virksomheten det drev med før.
- Vi har det siste året skilt ut en del av virksomheten for å satse mer i tråd med vår strategi og dyrke det vi er best på, sier Kjærstad.

Korona-stopp

Veksten i ordreinngangen bremset opp forrige uke, da regjeringen kom med sine omfattende restriksjoner for å stoppe eller begrense utbredelsen av koronaepidemien.
- Ja, vi merket at det umiddelbart ble stillere. Det er naturlig at alle blir opptatt av å finne ut hvordan vi best kan håndtere situasjonen som er oppstått. Det er for tidlig å si hvilken effekt dette vil ha på ordreinngangen fremover, men vi kommer til å ha varer tilgjengelig og skal kunne levere til alle våre kunder som vanlig, sier Kjærstad.

Publisert: 18.03.2020 06:00

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:54