Stokke Industri inn i Jets
NY STORAKSJONÆR: Går innsynsprosessen greit blir Rune Stokke og Maria Loens investeringselskap Stokke Industri snart største eier i vakumtoalettsystem-produsenten Jets på Hareid.
Nytt

Stokke Industri inn i Jets

Stokke Industri blir eier av 38,6 prosent av Jets.

16.10.2018
- Vi synes Jets er et svært spennende selskap og vi ønsker sammen med øvrige eiere og ledelse å bidra til fortsatt positiv utvikling av Jets fremover», sier Rune Stokke i en pressemelding.
Jets lager vakumtoalettsystem, som bruker vesentlig mindre vann enn vanlige toalett. Markedet er både skip, tog og bygninger. Bedriften har hovedkontor på Hareid og har over 100 ansatte.

Selgerne er Marin Eiendom AS og Ranveig Antonia Gjerde, Trude Gjerde og Mathias H. Gjerde. Marin Eiendom har Marin Teknikk-sjef Svein Rune Gjerde som største eier.
Stokke Industri er eid av Rune Stokke og Maria Loen med familie.

Beunderet

- Det er et selskap vi har beundret i lang tid. Når denne muligheten med Jets bød seg synest vi det var veldig interessant, sier Rune Stokke til NETT NO.
Han vil ikke si noe om prisen for Jets-aksjene, men bekrefter at det er snakk om en større investering for Stokke Industri.
- Dette blir blant de største enkeltinvesteringene våre og den klart største på industrisiden, sier Stokke.

Solgte for 2,75 milliarder

Rune Stokke m/familie, inkludert Rune Stokkes søsken Kristin Elisabeth Stokke Kleppe, Geir Kåre Stokke og Knut Olav Stokke fikk til sammen ca. 2,75 milliarder kroner da de solgte 92 prosent av Stokke as til koreanere ved årsskiftet 2013/2014.
- Vi er fortsatt forsiktige i vår tilnærming til nye investeringer og unngår næringer som vi ikke kan noe om, skrev Stokke i en epost til NETT NO etter at salgssummen ble kjent gjennom offentliggjøringen av regnskapet til selskapet Single Holding høsten 2016.

Mange forespørsler

Svein Rune Gjerde sier Stokke Industri oppfyller kravene selgerne stillet til en kjøper før det var aktuelt med et salg.
Gjerde har vært medeier i Jets i 32 år, og sier det har vært mange som har banket på døren for å få kjøpte aksjene.
- Vi har hatt mange henvendelser de 10 siste årene, og så har vi sagt nei, nei og nei, sier han.
Dette blir blant de største enkeltinvesteringene våre og den klart største på industrisiden

Publisert: 16.10.2018 14:56

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:16