Stoppar ikkje vindkraftarbeid paa Haramsoeya
NEI TIL VINDKRAFT: Mostanden frå lokalbefolkninga har vore stor mot planane om vindkraftverk på Haramsøya. 
Nytt

Stoppar ikkje vindkraftarbeid på Haramsøya

– Ikkje feil eller manglar, er regjeringa sin konklusjon. Les heile brevet.

04.11.2020
(NETT.NO-NPK): Fredag kom regjeringa med eit der dei konkluderer med at det ikkje er grunnlag for å stoppe Haram vindkraftverk.
«Det foreligger ikke feil eller mangler som kunne være av en slik art at det ville være rettslig adgang etter forvaltningsloven og alminnelige ulovfestede forvaltningsregler til å omgjøre vedtakene som konsesjonsmyndighetene har fattet om vindkraftverket», heiter det i brevet.
Olje- og energiminister Tina Bru sier i ei at ho håpar gjennomgangen kan gjere at det blir aksept for at konsesjonen til å bygge vindkraftverk på øya – er gitt på lovleg grunnlag.

Omstridd utbygging

Det er planlagt åtte vindturbinar på fjellet på Haramsøya, der det bur rundt 500 innbyggjarar. Utbygginga har vore ei av dei mest betente i Noreg. I juni aksjonerte motstandarar og prøvde mellom anna å blokkere vegen til anleggsområdet der turbinane skal byggjast.
I det 13 sider lange brevet, skriv departementet at det har vurdert kravet frå Nei til vindkraft på Haramsøy og Møre og Romsdal fylkeskommune om stans i arbeida med vindkraftverket.
(ekstern lenke)

Vil gå til retten

Avgjerda kan ikkje klagast på skriv ekspedisjonssjefen til departement Per Håkon Høisveen i avslaget.
Nei til vindkraftverk på Haramsøya har påpeika det dei meinte var feil i sakshandsaminga. Interesseorganisasjonen har tidlegare varsla at dei førebur ein rettsprosess saman med advokat, men at dei håpa på ei politisk løysing.

Les også:



Analyse:



Publisert: 04.11.2020 07:44

Sist oppdatert: 10.02.2021 15:03